Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κινέζοι έφτιαξαν τον πιο αποδοτικό diesel κινητήρα στον κόσμο
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινέζοι έφτιαξαν τον πιο αποδοτικό diesel κινητήρα στον κόσμο

2/5/2024

Κατασκευασμένος από την κινεζική εταιρεία Weichai Power.
Θερμική απόδοση που φτάνει το 53,09%.
Τεράστια εξοικονόμηση σε καύσιμο, ρύπους και χρήμα.
Το μοτέρ χρησιμεύει και σε άλλους κλάδους πέραν των μεταφορών.

Κατασκευασμένος από την κινεζική εταιρεία Weichai Power

Μία κινεζική εταιρεία παρουσίασε τον πιο αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα του κόσμου με τη θερμική του απόδοση να φτάνει στο 53,09%. Η απόδοση αυτή αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ και πιστοποιήθηκε από ανεξάρτητους οργανισμούς.

Θερμική απόδοση που φτάνει το 53,09%

Η Weichai Power είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του κινητήρα, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο κινητήρα diesel στον κόσμο με θερμική απόδοση 53,09%. Σύμφωνα λοιπόν με τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TÜV Nord Group, την ώρα που οι συμβατικοί τετράχρονοι diesel κινητήρες άμεσου ψεκασμού έχουν επιτύχει μέχρι στιγμής τιμή περίπου 43%, ενώ οι βενζινοκινητήρες ακολουθούν με περίπου 20%, το νέο μοτέρ της Weichai Power, έρχεται να σαρώσει στο συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα, το ρεκόρ, επιβεβαιώθηκε και από το China Automotive Technology Research Center, ένα επαγγελματικό ινστιτούτο δοκιμών για κινητήρες εσωτερικής καύσης.     

Τεράστια εξοικονόμηση σε καύσιμο, ρύπους και χρήμα

Η Weichai Power αναφέρει πως η βελτιωμένη απόδοση  του κινητήρα θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 31 εκατομμύρια τόνους diesel ετησίως μόνο στην Κίνα και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 97 εκατομμύρια τόνους.  Με 250.000 χιλιόμετρα ετησίως, ένα μεγάλο όχημα θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 12.000 λίτρα diesel και φυσικά να αποφέρει κέρδος πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το μοτέρ χρησιμεύει και σε άλλους κλάδους πέραν των μεταφορών

Κλείνοντας, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο σύμφωνα με την εταιρεία, είναι πως εκτός από τον τομέα των μεταφορών, παραλλαγές του αποδοτικού diesel κινητήρα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μηχανήματα κατασκευαστικών εταιρειών, γεωργικό εξοπλισμό, πλοία, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλους τομείς στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις