Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Διαβάστε τα πάντα για το νέο Nissan Micra

Παρουσίαση: Νέο Nissan Micra

Διαβάστηκε από 9313 αναγνώστες - 22/3/2017

Το ολοκαίνουργιο Nissan Micra φόρεσε το ευρωπαϊκό του κουστούμι και έρχεται να διεκδικήσει τα πρωτεία στην απαιτητική κατηγορία των σουπερμίνι.

Ολική επαναφορά για την Nissan και το νέο Micra, που αφήνει στην άκρη το ανατολικό του παρελθόν και επιδιώκει να γίνει σημείο αναφοράς στην  κατηγορία. Κομμένο και ραμμένο για την Ευρωπαϊκή αγορά, σχεδιάστηκε στην Ευρώπη και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στο Φλιν, της Γαλλίας. Το νέο Nissan Micra, που έχει κάποια κοινά μηχανικά μέρη με τον τρέχον Renault Clio, βασίζεται στο εκτενώς μεταποιημένο υπάρχον πάτωμα V της Nissan και έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από πριν. Το μήκος του πλέον αγγίζει τα 4 μέτρα (3.999 χλστ.), όντας 174 χλστ. μακρύτερο από πριν,  το πλάτος έφτασε στα 1.743 χλστ. (+78 χλστ.) και το μεταξόνιο ανέβηκε στα 2.525 χλστ. (+75 χλστ.). Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, το ύψος έπεσε στα 1.455 χλστ. (-55 χλστ.) μειώνοντας σημαντικά το κέντρο βάρους, αλλά και τον αεροδυναμικό συντελεστή: με Cd 0,29 το Micra είναι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία.
 
Σχεδίαση
Το νέο Nissan Micra  ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στη μοντέρνα και τολμηρή του σχεδίαση. H μεγάλη μάσκα σε σχήμα V και τα μεγάλα φώτα εμπρός ξεχωρίζουν, όπως σε όλα τα μοντέλα της Nissan. Ένα έντονο νεύρο  ξεκινάει πάνω από τα μπροστινά φανάρια, κατεβαίνει απότομα και τονίζει  τους θόλους και συνεχίζει αρμονικά μέχρι τα πίσω φώτα. ¶λλα χαρακτηριστικά της σχεδίασης είναι οι «κρυμμένες» χειρολαβές των πίσω θυρών και η γραμμή της… αιωρούμενης οροφής, που πέφτει αρμονικά προς τα πίσω δίνοντας μια κουπέ αίσθηση. Το νέο Nissan Micra ξεχειλίζει από δυναμισμό και oι γραμμές του προκαλούν, αν μη τι άλλο, αίσθηση.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις