Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To Honda Civic Type R επέστρεψε στον θρόνο του!

Στο θρόνο του Ring το Civic Type R (+video)

25/4/2017

Το νέο Honda Civic Type R κατέρριψε το ρεκόρ πίστας του Nurburgring, εκθρονίζοντας το VW Golf GTI Clubsport S, γράφοντας γρηγορότερο χρόνο κατά σχεδόν 4 δευτερόλεπτα. Δείτε το video από τον επίμαχο γύρο.

Τα σκήπτρα του «βασιλιά» του Nurburgring στα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα επιστρέφουν στο Honda Civic Type R, μετά από ένα διάλλειμα περίπου ενός έτους. Στο μεσοδιάστημα ο τίτλος του γρηγορότερου προσθιοκίνητου στην «πράσινη κόλαση» είχε περάσει στα «χέρια» του VW Golf GTI Clubsport S των 310 ίππων με 380 Nm ροπής.

Το νέο Civic Type R έκανε τον γύρο των 20,83 χλμ. του Nurburgring σε 7 λεπτά και 43,8 δλ. και κέρδισε τον προκάτοχο του τίτλου στα σημεία, με γρηγορότερο κατά σχεδόν 4 δλ. χρόνο (7:47.19).

Αξίζει να αναφερθεί πως το Type R με το οποίο πραγματοποιήθηκε η χρονομέτρηση εξοπλίστηκε με roll cage για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της η Honda ανέφερε πως αυτή η προσθήκη δεν επηρεάζει σε κανένα βαθμό την ακαμψία του πλαισίου, ενώ για ισοσταθμιστεί το βάρος του μοντέλου παραγωγής, με αυτό της δοκιμής, αφαιρέθηκαν τα πίσω καθίσματα και το σύστημα infotainment.

Υπενθυμίζουμε τέλος, πως το νέο Type R φιλοξενεί κάτω από το μυώδες καπό του τον turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. με απόδοση 310 ίππων και 400 Nm ροπής, ενώ η κίνηση στους τροχούς μεταδίδεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Θα πρέπει να περιμένουμε κάποια απάντηση από τους Γερμανούς, που έχουν και το... πλεονέκτημα έδρας; Ή μήπως θα υπάρξουν πάλι αλλαγές στο θρόνο με τον ερχομό του πολυαναμενόμενου νέου Renault Megane RS των 300+ ίππων με τετραδιεύθυνση; Εν αναμονή εξελίξεων…

Δείτε στο​ video τα incar πλάνα από το γύρο στο Ring:​​​​​​

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις