Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα κινέζικο αυτοκίνητο για την Ευρώπη

Το κινέζικο sedan της Ευρώπης (+video)

24/4/2017

Η νεοσύστατη Lynk & Co της κινέζικης Geely, ετοιμάζει ένα crossover και ένα sedan που θα κάνουν καριέρα και στην Ευρώπη, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας της Volvo. Σήμερα μας παρουσιάζει το «03», τον προπομπό του τετράθυρου μοντέλου παραγωγής. (+video)

H Lynk & Co είναι η εταιρεία που ίδρυσε πρόσφατα η κινέζικη Geely, στην οποία ανήκει και η Volvo. H νεοσύστατη φίρμα παρουσίασε στη Σαγκάη το sedan concept «03», το οποίο αποτελεί τον προπομπό του μοντέλου παραγωγής που ετοιμάζει. Όπως και το περσινό crossover με το όνομα «01», έτσι και το sedan θα πατήσει στην πλατφόρμα CMA που εξέλιξε η Volvo. Οπότε το μοντέλο θα μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά του μέρη με το επόμενο S40.
 
Εξωτερικά, το νέο concept θυμίζει σε πολλά το προαναφερθέν crossover. Ωραία αντίθεση στο λευκό χρώμα του αμαξώματος κάνουν οι μαύρες λεπτομέρειες, ενώ όμορφοι δείχνουν και οι πεντάκτινοι τροχοί. Από πίσω, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης προσθέτουν πόντους δυναμισμού, ενώ τα φανάρια σχήματος «L» πέρασαν από το 01 στο 03.
 
Περνώντας στο εσωτερικό, δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις τις ομοιότητες με το Volvo XC40. Εντύπωση κάνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, όπως και η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment.
 
Αν και ακόμα δεν είναι επίσημο, φαίνεται πως το Lynk & Co 03 διαθέτει έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Ό,τι ισχύει δηλαδή και για το 01. Η έκδοση παραγωγής θα έχει έντονη συγγένεια με το νέας γενιάς Volvo S40, οπότε αναμένουμε να εξοπλίζεται με μια σειρά από turbo κινητήρες 3 και 4 κυλίνδρων.
 
Από τη στιγμή που θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα CMA με το S40, το 03 sedan θα έχει πρόσβαση στα συστήματα ασφάλειας της Volvo. Το μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Κίνα προς τα τέλη του έτους, μετά από το λανσάρισμα του 01. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι πως το crossover θα εισαχθεί και στην Ευρώπη το 2019, ακολουθούμενο από το 03 πριν τελειώσει η δεκαετία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις