Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το ξανασκέφτεται η Ford για να πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη

Το ξανασκέφτεται η Ford για να πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη

9/5/2024

«Εάν τα plug-in υβριδικά έχουν ζήτηση θα τα συνεχίσουμε», είπε στέλεχος.
Στην παραγωγή το ηλεκτρικό Explorer, έρχεται το ηλεκτρικό Puma Gen-E.
Πιθανότατα θα κατασκευάσει νέο υβριδικό μοντέλο στην Βαλένθια.

Δεύτερες σκέψεις της Ford για να πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη

Νέα δεδομένα υπάρχουν στην απόφαση της Ford να πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2030 και έπειτα. Πλέον η μάρκα υποστηρίζει πως θα μπορούσε να συνεχίσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, εάν αυτά συνεχίσουν να έχουν ζήτηση από το αγοραστικό κοινό.

«Εάν τα plug-in υβριδικά έχουν ζήτηση θα τα συνεχίσουμε», είπε στέλεχος

Ο Martin Sander, επικεφαλής των εταιρικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων της Ford στην Ευρώπη είπε: «Εάν δούμε μεγάλη ζήτηση, για παράδειγμα για plug-in υβριδικά οχήματα, θα τα προσφέρουμε». Το στέλεχος της μάρκας μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής «Financial Times Future of the Car» ανέφερε πως η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μικρότερη απ' ότι υπολόγιζαν, αλλά η πορεία προς τον εξηλεκτρισμό είναι κάτι που δεν αλλάζει. Καταλήγοντας, ο Sander είπε πως «πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία μας προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας μας», κάτι που δίνει παράταση ζωής αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης.

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό Explorer, έρχεται το ηλεκτρικό Puma Gen-E

Η Ford ολοκλήρωσε μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μετατροπή του εργοστασίου της στην Κολωνία της Γερμανίας για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων βασισμένων στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen. Θα ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Explorer τον Ιούνιο και θα αποκαλύψει ένα δεύτερο όχημα κατασκευασμένο στην πλατφόρμα MEB, επίσης τον Ιούνιο. Αργότερα φέτος η Ford θα αποκαλύψει επίσης την ηλεκτρική έκδοση του Puma, που θα ονομάζεται Gen-E, ενώ ακολουθούν και άλλα ηλεκτρικά μέσα στα οποία και επαγγελματικά οχήματα.

Πιθανότατα θα κατασκευάσει νέο υβριδικό μοντέλο στην Βαλένθια

Κλείνοντας, το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της Ford περιλαμβάνει και το εργοστάσιό της στη Βαλένθια. Η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα νέο υβριδικό επιβατικό στο ισπανικό εργοστάσιο, εκεί που αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το Kuga που διατίθεται σε plug-in υβριδικές, πλήρως υβριδικές εκδόσεις και με κινητήρες βενζίνης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις