Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο σφυρί σπάνια Porsche911 Leichtbau

26/4/2017

Σε πλειστηριασμό θα βγει ένα από τα σπάνια μοντέλα της Porsche και συγκεκριμένα το 911 Leichtbau.

Η εταιρεία έβγαλε στην παραγωγή μόλις 86 μοντέλα από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κατά πολύ ελαφρύτερο, απ ότι τα υπόλοιπα 911 Turbo που βγήκαν στην παραγωγή.

Το Leichtbau που στα ελληνικά σημαίνει ελαφρύτερο, είναι 180 κιλά πιο ελαφρύ, από ότι τα τυπικά 911 Turbo της εποχής και αριθμείται με τον αριθμό παραγωγής 51, με τις διαφορές του από τα υπόλοιπα να μην σταματούν εκεί.

Το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερο, έχοντας στα καθίσματα μια ταπετσαρία τρίχρωμη, την οποία βρίσκουμε και στο τιμόνι, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει την τιμή του στην προσεχή δημοπρασία που θα λάβει χώρα στο Silverstoneτον προσεχή μήνα.

«Το Leichtbau είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά 911 που διατίθενται με μοναδική σπανιότητα και εκπληκτική εμφάνιση », εξηγεί ο εξειδικευμένος επαγγελματίας κλασικών  αυτοκινήτων, Harry Whale. «Το Leichtbau είναι 40 χιλιοστά χαμηλότερο, 180 κιλά ελαφρύτερο και με επιπλέον 61 ίππους, είναι εξαιρετικά ισχυρό και μια πολύ συναρπαστική πρόταση για τους λάτρεις της Porsche».

Σε ότι αφορά την τιμή που εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί, οι ειδικοί αναφέρουν, πως το συγκεκριμένο μοντέλο παραγωγής του 1992, θα αγγίξει τις 740.000 δολάρια δηλαδή περίπου 680.000 ευρώ. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις