Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέα AMG A45 με 400+ άλογα!

26/4/2017

Η νέα γενιά της A-Class που θα παρουσιαστεί το 2019, θα έχει πάνω από 400 ίππους σπάζοντας το ήδη δικό της ρεκόρ για τον πιο ισχυρό δίλιτρο κινητήρα παραγωγής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αφεντικού της εταιρίας Tobiaa Moers.

Τα τελευταία χρόνια η AMG ανταγωνίζεται μέχρις εσχάτων  την Audi Sport για το ποιος θα κατασκευάσει το πιο «τρελό» hot hatch,. Μέχρι τώρα αυτή που μπορεί να καυχιέται είναι η Audi καθώς το RS3 Sportback αποδίδει 395 ίππους. Σε πρόσφατες δηλώσεις του Αυστραλιανά μέσα ο Moers είπε ότι η νέα A45 θα πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 400 ίππους από τον ολοκαίνουριο 2.0 λτ. κινητήρα της.
 
«Στη νέα γενιά θα χρησιμοποιηθεί ένας ολοκαίνουριος κινητήρας 2.0 λτ. Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρικό τούρμπο αλλά μάλλον όχι στην πρώτη έκδοση. Το πιο πιθανό είναι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά την ανανέωση του μοντέλου. Πρέπει να είμαστε πάνω από τα 300 kW (402 ίπποι).»

Δε πρόκειται να αφήσει κανένα πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό η Mercedes. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ανταγωνισμό να έχει χρονικό πλεονέκτημα αλλά πρέπει να πάμε και πάνω από τα 300 kW καθώς αυτό είναι το νέο standard της κατηγορίας.»

Εκτός από την δεδομένη αύξηση στην απόδοση, η επόμενη γενιά της A-Class θα έχει ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση εμπνευσμένη από το Concept A που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη. Μέσα από κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουμε δει ότι η νέα A-Class θα έχει δύο οθόνες, η μία θα αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων και η άλλη θα είναι για το infotainment κατά τα πρότυπα της S-Class και της E-Class.
 
Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του νέου 9τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Παράλληλα, η αύξηση των διαστάσεων της δεύτερης γενιάς θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, προκειμένου να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα το βάρος.
 
Είναι νωρίς ακόμα για να αναφερθούμε στις επιδόσεις της νέας Mercedes A45 AMG, αλλά είναι δεδομένο πως τα 100 χλμ./ώρα θα «έρχονται» από στάση σε λιγότερο από 4,0 δλ.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις