Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ντεμπούτο για το νέο Opel Grandland
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για το νέο Opel Grandland

23/4/2024

Έως και 1.641 λίτρα ο χώρος αποσκευών.
Με δύο οθόνες στην καμπίνα και head-up display.
Ηλεκτρικό, ήπια και Plug-in υβριδικό.
Πολλές τεχνολογίες και έξυπνα φώτα.

Αξιζει να μαθετε

Η πλατφόρμα STLA Large της Stellantis είναι η βάση του

Το νέο Opel Grandland έκανε ντεμπούτο στη 2η γενιά του. Το νέο SUV της γερμανικής μάρκας βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, θα προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και υβριδικό, ενώ στην καμπίνα του εξοπλίζεται με πολλές τεχνολογίες.

Αυξημένο σε διαστάσεις και χώρους

Το νέο Opel Grandland σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο αποκτά 173 χλστ. επιπλέον μήκος, 19 χλστ. επιπλέον ύψος και 64 χλστ. επιπλέον πλάτος (Μήκος: 4650 χλστ., πλάτος: 1905χλστ., ύψος: 1660 χλστ.). Σε ότι αφορά το μεταξόνιο, αυτό εκτείνεται σε 2.784 χλστ. και συνδράμει στην αύξηση του χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών κατά 20χλστ, αλλά και του χώρου αποσκευών, έως και 1.641 λίτρα, όπως αναφέρει η Opel.

Έξυπνα φώτα και σχεδίαση από το Experimental

Εξωτερικά, το νέο Grandland υιοθετεί τις αρχές της σχεδίασης «Opel Compass» που εισήγαγε το Experimental concept, με την κεντρική πτυχή και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία να στοιχίζονται οριζόντια, ενώ το νέο φωτιζόμενο έμβλημα της μάρκας τοποθετείται στο κέντρο. Το νέο, φωτιζόμενο έμβλημα συνοδεύεται από το σύστημα Intelli-Lux Pixel Matrix HD. Σύμφωνα με την Opel το σύστημα διαθέτει περισσότερα από 50.000 στοιχεία (51.200 για την ακρίβεια, με 25.600 σε κάθε πλευρά) για την κατανομή φωτός. Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα διερχόμενα οχήματα ή άλλα αντικείμενα ανιχνεύονται από μια κάμερα και τα φώτα Intelli-Lux Pixel Matrix HD αποκόπτουν αυτά τα οχήματα/αντικείμενα με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα φωτισμού Matrix Light. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο φωτεινή και ομοιογενής δέσμη φωτός, χωρίς να τυφλώνονται οι άλλοι χρήστες του δρόμου.
 
Στο πίσω μέρος, η χαρακτηριστική υπογραφή φωτισμού «compass», που περιλαμβάνει το φωτιζόμενο έμβλημα «OPEL», κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε μοντέλο παραγωγής. Επιπλέον, στα πλαίσια της στρατηγικής Greenovation της Opel για την εξοικονόμηση των πόρων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, η ονομασία του μοντέλου δεν εμφανίζεται πλέον με χρωμιωμένα γράμματα, αλλά εντυπώνεται στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Με δύο οθόνες στην καμπίνα και head-up display

Στην καμπίνα του νέου Grandland, ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων συνδυάζεται με το Intelli-HUD head-up display. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μία οθόνη αφής 16 ιντσών για το infotainment, ελαφρώς προσανατολισμένη προς τον οδηγό. Από κει και πέρα, πολλές είναι και οι τεχνολογίες. Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει χειροκίνητα ή αυτόματα τη λειτουργία Pure Mode. Η λειτουργία αυτή μειώνει το περιεχόμενο στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, το head-up display και την κεντρική οθόνη, εξασφαλίζοντας ακόμα λιγότερη απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση τη νύχτα ή στη βροχή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις, όπως ο κλιματισμός, μπορούν επίσης να επιλεχθούν μέσω φυσικών κουμπιών. Η Opel επισημαίνει πως τα  καθίσματα είναι πιστοποιημένα από την "Aktion Gesunder Rücken e. V." ("Καμπάνια για υγιέστερη πλάτη"), ενώ φέρουν και  ηλεκτρικά μαξιλαράκια, για τη βελτίωση της πλευρικής άνεσης όπως και δυνατότητες εξαερισμού και μασάζ για τον οδηγό.  Συνολικά, το νέο Grandland προσφέρει πάνω από 35 λτρ. αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό, περιλαμβάνοντας τις θήκες τηλεφώνων στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, μέχρι τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από την κεντρική κονσόλα. Τέλος, όλα τα υφάσματα στο εσωτερικό προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε