Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα plug-in υβριδικά Audi Q7 και Q8 απέκτησαν έξτρα ισχύ και αυτονομία
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα plug-in υβριδικά Audi Q7 και Q8 απέκτησαν έξτρα ισχύ και αυτονομία

24/4/2024

Με 90 χιλιόμετρα η ηλεκτρική αυτονομία.
394 ίπποι η έκδοση 55 TFSI e quattro.
490 ίπποι η έκδοση 60 TFSI e quattro.
Νέα, μεγαλύτερη μπαταρία 25,9 kWh.

Αξιζει να μαθετε

Με 90 χιλιόμετρα η ηλεκτρική αυτονομία

Τα αναβαθμισμένα plug-in υβριδικά Audi Q7 και Q8 παρουσιάστηκαν από κοινού. Τα δύο ηλεκτροκίνητα SUV απέκτησαν μεγαλύτερη ισχύ και περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία, φτάνοντας τα 90 χιλιόμετρα. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη σε μία νέα, μεγαλύτερη μπαταρίας 25,9 kWh, η οποία πλέον εξοπλίζει τα Q7 TFSI e quattro και Q8 TFSI e quattro.

394 ίπποι η έκδοση 55 TFSI e quattro

Η νέα μπαταρία συνδυάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων και έναν τροποποιημένο ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ο συνδυασμός αυτός δίνει στις εκδόσεις 55 TFSI e quattro συνδυασμένη ισχύ 394 άλογα και 600 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα σε αμφότερα τα μοντέλο γίνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα.

490 ίπποι η έκδοση 60 TFSI e quattro

Ένα «σκαλί» πιο πάνω βρίσκεται η έκδοση 60 TFSI e quattro, η οποία με τη σειρά της διαθέτει ένα νέο ηλεκτροκινητήρα, που βοηθά την αύξηση της ισχύος στα 490 άλογα και τα 700 Nm ροπής. Ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 χλμ./ώρα ανέρχεται στα 5 δευτερόλεπτά. Ανεξάρτητα από την έκδοση, η Audi σημειώνει πως η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 240 χλμ./ώρα. Τα μοντέλα φορτίζουν έως και 7,4 kW και αυτό επιτρέπει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε περίπου τρεις ώρες και 45 λεπτά.

Αλλαγές επικεντρωμένες στην ηλεκτροκίνηση

Από κει και πέρα, εκτός από τις αλλαγές του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης, η Audi είπε ότι η λειτουργία EV (ηλεκτρική) έχει ρυθμιστεί κατάλληλα ώστε να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια ακόμα και όταν το πεντάλ του γκσχιού είναι τέρμα πατημένο. Επίσης, υπογράμμισε πως στο charge mode η μπαταρία επαναφορτίζεται με ταχύτητες πάνω των 65 χλμ./ώρα για να μεγιστοποιήσει την απόδοση και να ελαχιστοποιήσει τη χρήση του κινητήρα καύσης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις