Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συχνές ερωτήσεις που αφορούν τους εκκινητές μπαταρίας

Διαβάστηκε από 10398 αναγνώστες - 1/2/2021

Πώς δουλεύει ο εκκινητής; Το booster αποτελείται από μία μπαταρία, η οποία φορτίζεται μέσω οικιακής πρίζας ή από το αυτοκίνητο, από την παροχή 12 V, και 2 «δαγκάνες» για την μπαταρία του αυτοκινήτου. Μόλις η τελευταία αδειάσει, συνδέουμε τον εκκινητή όπως θα κάναμε αν είχαμε καλώδια μπαταρίας και δεύτερο αυτοκίνητο, και μπορούμε να βάλουμε μπροστά τον κινητήρα μας.
 
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του booster; Σε αντίθεση με την κλασσική μέθοδο των καλωδίων, δεν χρειάζεται πλέον δεύτερο αυτοκίνητο για να μας παρέχει ρεύμα. Εκτός αυτού, είναι μία κινητή συσκευή που λειτουργεί χωρίς να συνδεθεί σε κάποια πρίζα σπιτιού. Τέλος, μέσω του booster έχουμε τη δυνατότητα να φορτίσουμε και το κινητό ή το tablet μας.
 
Τι να προσέχω μετά τη χρήση του; Είναι σημαντικό να φορτίζουμε τακτικά τον εκκινητή, προκειμένου να δουλεύει αξιόπιστα. Εκτός αυτού, καλό θα ήταν να μην έχουμε το booster συνέχεια στο αυτοκίνητο, επειδή η μπαταρία του, όπως και αυτή του οχήματός μας, επηρεάζεται από το κρύο.
 
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το booster για να φορτίσω τη μπαταρία του αυτοκινήτου; Συνήθως οι εκκινητές δεν διαθέτουν αυτή τη λειτουργία. Για να κάνετε αυτό, χρειάζεστε φορτιστή. Το start booster, όπως λέει και το όνομά του, παρέχει το απαιτούμενο ρεύμα προκειμένου να εκκινήσετε το αυτοκίνητο.


 
Σημαντικό: Βρείτε το λόγο που ξεφόρτισε η μπαταρία σας!
Αν «μείνατε» από μπαταρία, συνήθως υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος λόγος που έγινε αυτό. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας για πολύ μικρές διαδρομές, τότε φταίει αυτό: Δεν προλαβαίνει να φορτίσει πλήρως η μπαταρία από το δυναμό, και σε κάθε διαδρομή «αδειάζει» όλο και περισσότερο.
Αν όμως η μπαταρία ξεφορτίζει συχνότερα, τότε χρειάζεται αλλαγή. Επίσης, πρέπει να διαπιστώσετε μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, όπως για παράδειγμα χαλασμένο δυναμό, το οποίο δεν επαρκεί για να φορτίσει τη μπαταρία. Παρεμπιπτόντως, αν χρειάστηκε να χρησιμοποιείσετε booster ή καλώδια για να εκκινήσετε το αυτοκίνητό σας, πρέπει να κάνετε μία μεγάλη πορεία, άνω των 30 λεπτών, προκειμένου να ξαναγεμίσει η μπαταρία.


Δείτε ακόμα: Πώς να συντηρήσετε τη μπαταρία σας το χειμώνα
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει