Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

4 ακόμα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε

4/6/2021

5) Ξεχνάμε το κέρωμα
Αν γυαλίσουμε το αυτοκίνητό μας, χωρίς να το κερώσουμε, τότε καλύτερα να μην ξεκινούσαμε ποτέ τη συγκεκριμένη διαδικασία. Χωρίς την προστασία του κεριού, οι βρομιές και τα έντομα προσκολλώνται πιο εύκολα επάνω στο χρώμα, ενώ, το χειρότερο, αυτό θα χάσει τη γυαλάδα του γρήγορα, αφού θα είναι εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές επιρροές.

6) Χρησιμοποιούμε οικιακά σκεύη για υλικά γυαλίσματος
Εξοικονομείτε χρήματα χρησιμοποιώντας σφουγγάρι κουζίνας για να γυαλίσετε το αυτοκίνητο; Αντί για ειδικά σφουγγαράκια, βάζετε μία παλιά φανέλα στον αλοιφαδόρο;  Κακή ιδέα, αφού η αλοιφή δεν μπορεί να διανεμηθεί ομοιόμορφα και σωστά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  γραμμές και ολογράμματα στο βερνίκι. Παράλληλα, αν τα υλικά είναι βρόμικα, ή έχουν σκόνη, μπορούν να δημιουργήσουν νέες γρατσουνιές αντί να εξαφανίσουν τις υπάρχουσες.



7) Γυαλίζουμε το αμάξωμα με μία κίνηση
Όταν γυαλίζουμε το αυτοκίνητο με το χέρι, πρέπει να το κάνουμε τμηματικά. Ειδάλλως η αλοιφή θα ξεραθεί, και όπως αναφέραμε, θα αφήσει πίσω υπολείμματα. Για αυτό το λόγο συνιστούμε να χωρίζουμε το όχημα σε τμήματα, και να εργαζόμαστε ανά «κομμάτι».

8) Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τη σκληρότητα του σφουγγαριού γυαλίσματος
Τα σφουγγάρια που χρησιμοποιούνται για το γυάλισμα έχουν, όπως και οι αλοιφές, βαθμό σκληρότητας, και κατά επέκταση αποτελεσματικότητας. Όσο μεγαλύτερος αυτός ο βαθμός, τόσο πιο «άγριο» είναι το σφουγγάρι, με αυξημένο τον κίνδυνο αφαίρεσης του χρώματος, ή πρόκλησης θαμπώματος στο βερνίκι.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει