Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW M2, έτοιμη το 2022, με 420 PS

Διαβάστηκε από 13858 αναγνώστες - 21/5/2020

Η νέα BMW M2, που θα εφοδιάζεται με τα μεγάλων διαστάσεων «νεύρα» στην πρόσοψή της, δε θα δείχνει μόνο διαφορετική σε σχέση με την προκάτοχό της, αλλά θα αποκτήσει και ένα νέο κινητήρα με 420 PS!

Το 2022 θα παρουσιαστεί η δεύτερη γενιά της BMW M2, κατά πάσα πιθανότητα, με σχεδίαση που θα χρειαστεί κάποια εξοικείωση από την πλευρά του κοινού, αν και θα δώσουν το «παρών» τα τεράστια νεύρα στην πρόσοψη του αυτοκινήτου. Όπως αποδεικνύουν οι... διαρροές της νέας Μ3, στη σπορ θυγατρική της BMW, M GmbH, φαίνεται πως αρέσει η... XXL-γρίλια. Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι οι Γερμανοί θα ήθελαν να καθιερώσουν ένα νέο χαρακτηριστικό πρόσωπο της φίρμας, ενώ και το πολυσυζητημένο πρωτότυπο της Έκθεσης της Φρανκφούρτης για τη νέα Σειρά 4 θα αποδείξει με τη σειρά του πως ήταν πράγματι μία πρόγευση της επόμενης Μ2. Έτσι, οι λεπτομέρειες του νέου σχεδιαστικού στιλ θα είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος απ όσο συνήθως, ενώ θα υπάρχουν και λίγα πιο έντονα στοιχεία. Επίσης, αντί των μεγάλων εισαγωγών αέρα θα μπορούσαν πιο λεπτές σχισμές να «εισπνέουν» το φρέσκο αέρα από τις κομψά ανανεωμένες επιφάνειες των BMW.



Νέος κινητήρας με 420 PS?

Η καλή είδηση: Η νέα BMW Μ2 θα εφοδιαστεί κατά πάσα πιθανότητα με ένα νέο κινητήρα! Σύμφωνα με τα σενάρια, που κυκλοφορούν, το -προς το παρόν- μικρότερο μοντέλο της M GmbH θα δεχθεί το νέο biturbo εξακύλινδρο μηχανικό σύνολο των τριών λίτρων, το οποίο είναι ισχύος 510 PS και γνωρίζουμε από τα SUV X3 M και X4 M. Βέβαια, για τη νέα Μ2 η ισχύς θα περιοριστεί κάπως και, σύμφωνα με τα σενάρια, θα φτάνει τα 420 PS, ενώ η μέγιστη ροπή τα 550 Nm! Κατά τα άλλα, η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα διατηρείται, καθώς η BMW το είχε υποσχεθεί αυτό ήδη από το 2019. Ταυτόχρονα, θα διατηρηθεί και το χειροκίνητο κιβώτιο, που θα είναι έξι σχέσεων, αν και η πιο πιθανή εξέλιξη θέλει την BMW να ζητά από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να επιλέξουν εκείνοι, αν προτιμούν το χειροκίνητο «6άρι» ή ένα αυτόματο «8άρι».

Ενδέχεται να λανσαριστούν και εκδόσεις mild hybrid και Gran Coupe
Λαμβάνεται επίσης υπόψη ότι το μικρομεσαίο σπορ αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR της BMW, η οποία αποτελεί βάση και για τη Z4, αλλά και το Toyota Supra. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί αργότερα μία mild hybrid έκδοση. Ωστόσο, αυτό θα γίνει πιθανώς με το facelift του 2025 ή του 2026. Τα σενάρια θέλουν, εκτός των άλλων, την BMW να σχεδιάζει και μια νέα M2 Gran Coupe. Θα μπορούσε να λανσαριστεί ως τετρακίνητη και με περίπου 400 PS. Έτσι, η M GmbH θα έχει έναν αντίπαλο για το επόμενο Audi RS3 και τη Mercedes-AMG A 45.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις