Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια είναι τα αρνητικά της A-Class W176;

Ποια είναι τα αρνητικά της A-Class W176;

Διαβάστηκε από 10007 αναγνώστες - 8/7/2022

Ερχόμαστε τώρα στο μεγαλύτερο μειονέκτημα της Mercedes A-Class. Στην τιμή της. Ακόμα λοιπόν και δέκα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη της παρουσία στους δρόμους, στη Γερμανία με 10.000 ευρώ δεν πρόκειται να καταφέρετε και πολλά. Αν επιθυμείτε ένα αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα, καλά διατηρημένο και με πλήρες ιστορικό συντήρησης, θα πρέπει να φτάσετε και να ξεπεράσετε τις 15.000 ευρώ. Στη χώρα μας, οι A-Class W176, πλην των AMG εκδόσεων, έχουν μέση τιμή περίπου τα 24.500 ευρώ. Αυτό, από την άλλη, επιβεβαιώνει πως αυτή είναι μια πραγματική Mercedes που αξίζει να περιλαμβάνεται στην ιστορία της μάρκας. Μια καλή Mercedes έχει το τίμημά της.

Κοινοποίησέ το »

 
Έχει αδύναμα σημεία η W176;
Η W176 έχει κάποια ψεγάδια. Στους πρώτους κινητήρες diesel έχει παρατηρηθεί φθορά στον εντατήρα της καδένας χρονισμού, ενώ και οι αντλίες νερού παρουσιάζουν διαρροές. Ιδιαίτερα τα μοντέλα πριν το facelift του 2015 δέχτηκαν επικρίσεις για την ποιότητα του εσωτερικού. Η χρήση φθηνών υλικών και τα τριξίματα στην καμπίνα του οδηγού αφήνουν μεν αρνητική εντύπωση, αλλά δεν αλλάζουν κάτι σε επίπεδο στιβαρότητας και αξιοπιστίας στο σύνολο του αυτοκινήτου. Μηχανικά, η W176 σε γενικά πλαίσια δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Πολλές φτάνουν τα 300.000 χιλιόμετρα και βάλε χωρίς καμιά ανάγκη για επισκευή.
 
Φρένα
Τα τακάκια και οι ροδέλες αντέχουν για πολύ καιρό, αλλά τα σωληνάκια στα πρώτα μοντέλα σκουριάζουν.
 


Φώτα
Οι προβολείς καμιά φορά θαμπώνουν. Αν δεν φωτίζουν σωστά σε μεγάλες αποστάσεις, θα πρέπει να αντικατασταθούν.
 
Χώρος αποσκευών
Η αφαιρούμενη εταζέρα είναι τοποθετημένη σε βολικό σημείο, αλλά κατασκευαζόταν για χρόνια με φθηνά υλικά και συχνά σχίζεται.
 
Πανοραμική Οροφή
Περιορίζει το διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια των επιβατών και σε κάποιες περιπτώσεις τρίζει.
 
Mercedes A 200 d
Χρονολογία κατασκευής 2016

 
Χιλιόμετρα 184.400
Τιμή 13.990 ευρώ (στη Γερμανία)
Να την αγοράσω;
Η προηγούμενη γενιά της A-Class είναι πολύ καλή επιλογή για αγορά μεταχειρισμένου, ιδιαίτερα τα μοντέλα με πετρελαιοκινητήρα κάτω από το καπό. Είναι πιο οικονομικά στην αγορά και την κατανάλωση και η αξιοπιστία τους είναι σημαντικός παράγοντας