Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Εξέλιξη σε ολοκληρωμένη λύση η 3η γενιά
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εξέλιξη σε ολοκληρωμένη λύση η 3η γενιά

Διαβάστηκε από 6215 αναγνώστες - 24/6/2022


Κοινοποίησέ το »


Toyota Yaris (XP13) 2011-2020: Μεγάλοι χώροι, πρακτικό εσωτερικό και κινητήρες για κάθε ανάγκη
Το Toyota Yaris 3η γενιάς παρουσιάστηκε 2011 και κέρδισε αμέσως διθυραμβικά σχόλια τόσο για τη σχεδίαση του όσο και για την ασφάλεια που πρόσφερε στους επιβάτες του, παίρνοντας 5 αστέρια στα crash test. Στην αγορά αρχικά κυκλοφόρησε με δυο κινητήρες βενζίνης 69 και 99 ίππων κι έναν πετρελαίου με απόδοση 90 ίππων. Το 2012 έδωσε στην κυκλοφορία έναν υβριδικό κινητήρα με την απόδοση του συστήματος να φτάνει τους 100 ίππους και ακόμα έναν κινητήρα βενζίνης 1500 κυβικών με 110 ίππους.
Στο εσωτερικό ήταν πιο πρακτικό και εξευρωπαϊσμένο σε σχέση με τους προκατόχους και στα περισσότερα μοντέλα είχε από τη στάνταρ έκδοση 7 αερόσακους και ESP. Το συνολικό μήκος του έφτανε τα 3,95 μέτρα, 16 εκατοστά περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο, κάτι που μεταφράστηκε σε περισσότερο χώρο, από το μέσο όρο της κατηγορίας του, για τους επιβάτες και τις αποσκευές. 
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης γενιάς είναι ότι το αυτοκίνητο πλέον μετεξελίσσεται  από όχημα πόλης και μπορεί να προσφέρει άνετα ταξίδια χάρη στα εργονομικά του καθίσματα και το χαμηλό επίπεδο θορύβου που δεν κουράζει.
Το 2014 η Toyota προχώρησε σε facelift το supermini της με τις περισσότερες αλλαγές να γίνονται στον  τομέα της εμφάνισης. Σε όλα αυτά το χρόνια το Toyota Yaris XP13, που είναι ο κωδικός του αμαξώματος, κλήθηκε να επισκεφτεί το συνεργείο λόγω ανάκλησης μόλις 2 φορές, μια για τους αερόσακους και μια για τη γραμμή των φρένων, που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν για προληπτικούς σκοπούς.
 
Συμπέρασμα
Με την ιαπωνική αξιοπιστία που το συνοδεύει ένα καλά συντηρημένο μεταχειρισμένο Toyota Yaris είναι πάντα ιδανική επιλογή για αξιόπιστη επένδυση. Με πληθώρα επιλογών στους κινητήρες, την τεράστια ποικιλία διαθέσιμων ανταλλακτικών χάρη στις μεγάλες πωλήσεις του και σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ευκολία στη χρήση του θα χαρίσει στον οδηγό του απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Το προτείνουμε ξεκάθαρα για αγορά με μέση τιμή για το μοντέλο της 2ης γενιάς να είναι τα 5.600 ευρώ και της 3ης γενιάς τα 9.600 ευρώ.