ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τι απειλεί τη ζωή των ελαστικών;

Όσα ηλεκτρονικά σύστημα και να έχει ένα αυτοκίνητο, μόνο τα λάστιχα έρχονται σε επαφή με τον δρόμο, για αυτό είναι σημαντικό να βρίσκονται πάντα σε καλή κατάσταση. Δείτε παρακάτω τις αιτίες που φθείρονται πρόωρα τα ελαστικά, και τι μπορούμε να κάνουμε για να παρατείνουμε τη ζωή τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Γιατί είναι σημαντικό το πλύσιμο του αυτοκινήτου το χειμώνα;

Το χειμώνα, η υγρασία, η λάσπη και το αλάτι στους δρόμους, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επιθετικό μείγμα το οποίο είναι ο εχθρός του αμαξώματος και πρέπει να απομακρύνεται συχνά. Από την άλλη πλευρά, το αυτοκίνητο λερώνεται ξανά γρήγορα λόγω του καιρού, και πολλοί από εμάς προτιμούμε να μην το πλένουμε καθόλου. Είναι τελικά τόσο σημαντικό το πλύσιμο του οχήματός μας;

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ή ΑΛΛΑΓΗ? Επισκευή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων

Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με βλάβες δεν είναι υποχρεωτικό να αντικαθίστανται, αφού σχεδόν πάντα είναι δυνατή η επισκευή τους. Ποιο είναι το κόστος και η διαδικασία? Τι πρέπει να ξέρω για να γλυτώσω τα χρήματα μου?

ΕΡΕΥΝΑ Θα αλλάξει ο Κορονοϊός τα χρώματα των αυτοκινήτων?

Στη μετά κορoνοϊού εποχή όλα γίνονται έγχρωμα. Τα χρώματα βιώνουν μία αναγέννηση, πιστεύουν οι ψυχολόγοι αλλά και οι σχεδιαστές. Θα αλλάξουν τα διαθέσιμα χρώματα των αυτοκινήτων μετα την πανδημία? Τι λένε οι ερευνητές?

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Τι σημαίνουν οι κωδικοί στα λιπαντικά αυτοκινήτων;

Πώς ξεχωρίζω ποιο λιπαντικό είναι πιο ποιοτικό από το άλλο; Τί σημαίνουν οι κωδικοί στο πίσω μέρος του μπουκαλιού που αγοράζουμε; Μπορώ να αλλάξω λιπαντικό και να είναι καλύτερο;

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ποιοι παράγοντες φθείρουν τα Ελαστικά σου?

Όσα ηλεκτρονικά συστήματα και να έχει ένα αυτοκίνητο, μόνο τα λάστιχα έρχονται σε επαφή με τον δρόμο. Αν η κατάσταση τους δεν είναι καλή όλα τα υπόλοιπα είναι άχρηστα. Δείτε παρακάτω τι φθείρει πιο πολύ τα λάστιχα σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πως να καθαρίσω τον κινητήρα μου?

Κάθε πότε πρέπει να πλένεται ο κινητήρας; Δείτε πως θα το κάνετε μόνοι σας χωρίς να προκαλέσετε κάποια βλάβη αλλά και τη νέα τεχνοτροπία ξηρού πάγου που αποκλείει την περίπτωση λάθους.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Το σύστημα διεύθυνσης και οι πιθανές βλαβες του

Το σύστημα διεύθυνσης μεταδίδει τις κινήσεις του οδηγού από το τιμόνι στους τροχούς. Αν έχει υποστεί ζημιά, μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Πώς μπορείτε, όμως, να αναγνωρίσετε μια ζημιά;

TEST ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Οδηγούμε και αξιολογούμε Peugeot 406 Coupé

Το Γαλλικό μοντέλο συνδυάζει τις αρετές ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, με την κομψή σχεδίαση και την ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, 19 ολόκληρα χρόνια μέτα.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πως αλλάζεις μπαταρία στο κλειδί του αυτοκινήτου?

Είναι συχνό το φαινόμενο να μένει από μπαταρία το κλειδί του αυτοκινήτου μας. Μπορείτε να αλλάξετε την μπαταρία σε κάποιο μαγαζί, είναι όμως φθηνότερο αν το κάνετε μόνοι σας. Διαβάστε εδώ τις τεχνικές..

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Συστήματα Keyless entry: Πόσο ασφαλή είναι?

Επιτέλους.. κάντε τα αυτοκίνητά μας πιο ασφαλή! Το 2016 η Auto Bild αποκάλυψε τις τρύπες ασφαλείας στο Keyless Go. Μια νέα δοκιμή δείχνει ότι από τότε, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει.. Μόνο ένα από τα 15 αυτοκίνητα δοκιμών είναι πλήρως προστατευμένο από ηλεκτρονικές επιθέσεις.