Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Alfa Romeo, Lancia, DS: «Γυρνάνε» στο ρεύμα

5/8/2021

Η Stellantis ανακοίνωσε πως οι DS θα γίνουν αμιγώς ηλεκτρικές από το 2024, οι Lancia από το 2026 και οι Alfa Romeo από το 2027. Όσον αφορά τη Lancia, στο μέλλον αναμένουμε να δούμε νέα μοντέλα με το σήμα της. Πώς θα σας φαίνεται να οδηγείτε «Ιταλίδα» χωρίς την μελωδία του μοτέρ;

Εκτός από την επιστροφή του Fiat Punto, o Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε τα σχέδια εξηλεκτρισμού που έχει για 3 από τις εταιρείες-μέλη του, τις Alfa Romeo, Lancia και DS Automobiles, οι οποίες θεωρούνται premium μάρκες.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Ξεκινώντας από την θρυλική Alfa Romeo, το πλάνο είναι να έχει γίνει αμιγώς ηλεκτρική σε «μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και της Βορείου Αμερικής», όπως αναφέρθηκε, μέχρι το 2027. Αυτή τη στιγμή η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει την Giulia και τη Stelvio, και του χρόνου θα εμπλουτιστεί με την πολυαναμενόμενη Tonale. Αργότερα, θα κάνει την εμφάνισή του ένα ηλεκτροκίνητο crossover, η Brennero.

Οι νέες Lancia από το 2024 θα είναι εξηλεκτρισμένες, δηλαδή ηλεκτρικές και υβριδικές, ενώ από το 2026 και έπειτα μόνο ηλεκτρικές.
Όσον αφορά τη DS, η Stellantis θέλει όλα τα νέα μοντέλα της από το 2024 να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Σχετικά με τις 2 τελευταίες εταιρείες, δεν έχει γίνει αναφορά για κατάργηση των υπάρχοντων «κανονικών» κινητήρων. Αναμένεται αυτοί να διατηρηθούν, και απλά όσα νέα μοντέλα της Lancia και DS παρουσιάζονται από το 2026 και 2024 αντίστοιχα, να είναι ηλεκτρικά.

Η Stellantis είναι αυτή τη στιγμή ο 4ος μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών στον πλανήτη, και έχει υπό τη σκέπη της 15 εταιρείες. Στοχεύει να επενδύσει σε όλες, κάτι που σημαίνει πως θα δούμε νέα μοντέλα με το σήμα της Lancia, η οποία διαθέτει αυτή τη στιγμή μόνο την Ypsilon στην Ιταλία.
Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, ο όμιλος θα παρουσιάσει συνολικά 20 νέα μοντέλα, εκ των οποίων τα 10 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, τα 9 Plug-In υβριδικά, και το 1 θα διαθέτει ηλεκτρική και υβριδική έκδοση.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε