Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Αλήθεια ή... παραμύθα: 400.000 χλμ. με Tesla χωρίς να αλλάξει τακάκια;

6/7/2021

Μπορεί ένα μοντέλο Tesla να εκπλήξει κάποιον με την αποτελεσματικότητα και την διάρκεια ζωής των φρένων; Ένας οδηγός Model S αυτό υποστηρίζει, τονίζοντας πως διήνυσε 400.000 χιλιόμετρα χωρίς αλλάξει τακάκια!

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε τα Tesla είναι αυτοκίνητα που φημίζονται για την δυναμική τους απόδοση, την τεράστια αυτονομία και τις high-tech τεχνολογίες που ενσωματώνουν. Αντίθετα, υπήρχαν αρκετές επιφυλάξεις για την ποιότητα της οδικής του συμπεριφοράς, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που είτε οχήματα έπιασαν φωτιά λόγω μηχανικών προβλημάτων είτε τράκαραν επειδή το Autopilot δεν λειτούργησε σωστά.

Κατά κανόνα επισκεπτόμαστε το συνεργείο για να αλλάξουμε τακάκια φρένων κάθε 20.000-40.000 χιλιόμετρα.

Κατά κανόνα επισκεπτόμαστε το συνεργείο για να αλλάξουμε τακάκια φρένων κάθε 20.000-40.000 χιλιόμετρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Από εδώ και στο εξής, όμως, ίσως πρέπει να προβληματιστούμε θετικά και για την απόδοση των φρένων τους. Ειδικά από την στιγμή που λόγω της ανάκτησης ενέργειας μέσω φρεναρίσματος (regenerative braking) ενδεχομένως μπορεί να αυξηθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα η διάρκεια «ζωής» σε τακάκια και δίσκους φρένων! Αυτό τουλάχιστον επικαλείται ο Nigel Raynard, Αυστραλός ιδιοκτήτης ενός Tesla Model S75D από το 2018. Ο συγκεκριμένος οδηγός χρησιμοποιεί το όχημά του ως ταξί μεταφοράς κόσμου από και προς το αεροδρόμιο Byron Bay της Νέας Βόρειας Ουαλίας. Μολονότι αρχικά σκεφτόταν να αγοράσει μία BMW για επαγγελματικούς σκοπούς εντέλει πείστηκε να στραφεί σε ένα μηδενικών ρύπων μοντέλο καθώς «ταρακουνήθηκε» από το σκάνδαλο #dieselgate της Volkswagen!
 
Έτσι λοιπόν αγόρασε το Tesla Model S με το οποίο από το 2018 έως και σήμερα έχει καλύψει γύρω στα 400.000 χιλιόμετρα, βλέποντας μικρή απώλεια της τάξεως του 9% στην συνολική αυτονομία του (από 379 σε 343 χιλιόμετρα). Κατά την διάρκεια των τριών αυτών χρόνων οι εργασίες συντήρησης του κόστισαν περίπου 5.000 δολάρια Αυστραλίας (3.171 ευρώ). Ποιο είναι, ωστόσο, το εντυπωσιακό στοιχείο στην υπόθεση; Ότι χρειάστηκε να αλλάξει μία κάμερα,

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε