Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μερική αναβάθμιση για το ιαπωνικό sedan. Δείτε τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Αναβάθμιση για το Mazda6

11/8/2016

Με πλουσιότερο εξοπλισμό, σύστημα G-Vectoring Control και ήπιες αισθητικές αλλαγές, συνεχίζει την εμπορική του καριέρα το Mazda6.

Στην παρουσίαση της facelift έκδοσης του Mazda6 προχώρησε η ιαπωνική φίρμα και όπως θα δείτε, οι αλλαγές είναι μικρές αλλά ουσιαστικές.

Εξωτερικά, οι αναβαθμίσεις περιορίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα νέα φωτιστικά σώματα και τις ζάντες αλουμινίου. Παρόλα αυτά, το εσωτερικό διαφέρει καθολικά από το απερχόμενο μοντέλο. Το τιμόνι σχεδιάστηκε από την αρχή, όπως και το ταμπλό. Επίσης, ο «φρέσκος» πίνακας οργάνων και το heads-up display ολοκληρώνουν την αισθητική αναβάθμιση της καμπίνας.

Σήμα κατατεθέν του νέου ιαπωνικού sedan είναι το σύστημα G-Vectoring Control (GVC), το οποίο συμβάλει στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, το νέο Mazda6 διαθέτει τα συστήματα TSR (Traffic Sign Recognition) και SCBS (Smart City Brake Support) για μέγιστη ενεργητική ασφάλεια.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η γκάμα κινητήρων θα παραμείνει ίδια, με τρεις βενζινοκινητήρες και έναν SKYACTIV-D πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων που θα εξοπλίζεται με σύστημα μειωμένου θορύβου και θα αποδίδει 150 και 175 ίππους. Οι κινητήρες βενζίνης είναι δύο 2λιτροι με ισχύ 145 και 165 ίππων, ενώ υπάρχει και ένας ισχυρότερος SKYACTIV-G χωρητικότητας 2,5 λίτρων που αποδίδει 192 ίππους.

Οι παραγγελίες του νέου Mazda6 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη εντός του Φθινοπώρου, ενώ στη χώρα μας ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το μέλλον της μάρκας και αν θα επιστρέψει δριμύτερη. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις