Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αντιστέκεται στα ηλεκτρικά η Toyota!

17/6/2021

Μπορεί τάση της αγοράς να «σπρώχνει» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην Toyota, ωστόσο, δεν ασπάζονται την συγκεκριμένη φιλοσοφία αλλά θα προσφέρει μία διευρυμένη σε επίπεδο κινητήρων γκάμα.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Toyota έκανε το πολυαναμενόμενο άνοιγμα στα μοντέλα της: το bZ4X, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο μπήκε στις... ράγες και ετοιμάζεται να βγει στην παραγωγή. Πολλοί ενδεχομένως να πίστψαν πως ο ιαπωνικός κολοσσός αποφάσισε να κάνει στροφή στην φιλοσοφία του, ωστόσο η δεν αναπροσαρμόζει καθόλου το πλάνο της Toyota.

Οι επικεφαλής της εταιρείας είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σχετικά με τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και το κατά πόσο σε όλη την διάρκεια ζωής τους παραμένουν ουδέτερα ως προς τις εκπομπές ρύπων. Αντιθέτως, στην Toyota προβληματίζονται από ορισμένες μελέτες που δείχνουν ότι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες αέριων ρύπων συγκριτικά με μοντέλα κινητήρων καύσης.

Φυσικά, η αγορά και οι καταναλατές διαμορφώνουν την πολιτική της εκάστοτε μάρκας, επομένως μελλοντικά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που επιλέγουν οι πελάτες» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογικής εξέλιξης της Toyota, Masahiko Maeda. Για την επόμενη 30ετία η γκάμα των Ιαπώνων θα περιλαμβάνει αυτοκίνητα βενζίνης, υβριδικά, ηλεκτρικά και με κυψέλες υδρογόνου. Ειδικά για τα ηλεκτρικά το bZ4x είναι το πρώτο από τα επτά μοντέλα που σχεδιάζει να φέρει η Toyota μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις