Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Απαντά στο RS3 με την ανανεωμένη AMG A 45 η Mercedes

25/6/2021

Μόνο σύμπτωση δεν είναι η ταυτόχρονη εμφάνιση του νέου Audi RS3 και της facelift Mercedes AMG A 45, η οποία εμφάνίζεται ανανεωμένη για να διεκδικήσει την πρωτιά στα hot hatch.

Πριν από λίγες μόλις ημέρες η Audi έδωσε στην δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο Audi RS3, την ώρα που κυκλοφόρησαν επίσης φωτογραφίες του μοντέλου. Η απάντηση του ανταγωνιστή ήταν άμεση, με την Mercedes να εμφανίζει το δικό της hot hatch, μία ανανεωμένη έκδοση της AMG A 45. Ο «πύραυλος τσέπης» που πρωτοείδαμε το 2019 στο Goodwood Festival of Speed αλλάζει οπτικά, διατηρώντας όμως στο επίκεντρο τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα που έχει υπάρξει σε μοντέλο παραγωγής. Από τις spy φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν η AMG A 45 είναι καμουφλαρισμένη σε συγκεκριμένα σημεία από τα οποία μπορούμε να διαπιστώσουμε ορισμένες από τις αισθητικές επεμβάσεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Σε πρώτο πλάνο, αλλαγμένοι είναι οι προβολείς εμπρός και πίσω που αποκτούν πιο στρογγυλό σχήμα θυμίζοντας περισσότερο τα φωτιστικά σώματα της νέας Mercedes C-Class. Διαφορετική είναι και η γρίλια Panamericana στην μάσκα, ενώ αλλαγές βλέπουμε και στους αεραγωγούς και τον προφυλακτήρα. Πρέπει να τονίσουμε πως συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν διαθέτει το προαιρετικό πακέτο αεροδυναμικής από την AMG καθώς δεν διαθέτει την αεροτομή στο πίσω μέρος, το οποίο από την πλευρά του θα έχει επίσης αλλαγμένα φωτιστικά σώματα.
 
Όπως αναφέραμε, δεν αναμένονται αλλαγές στο μηχανικό σύνολο της Mercedes AMG A 45 που στην ειδική έκδοση «S» θα παράγει έξτρα 21 ίππους (421hp). Σε επίπεδο ροπής το RS3 και το A 45 S «πιάνουν» και τα δύο hot hatch 500 Nm, ωστόσο στην μεν Mercedes από τις 5.000 σ.α.λ., στο δε Audi από τις 2.250 σ.α.λ.. Σε επιμέρους τεχνικές συγκρίσεις το Audi RS3 κερδίζει τόσο σε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (3,8 έναντι 3,9 δευτερόλεπτα) και σε τελική ταχύτητα (290 έναντι 270 χλμ./ώρα), αν και αναμένουμε βελτιώσεις στις συγκεκριμένες παραμέτρους από την μάρκα με το αστέρι.

Σε πρώτο πλάνο, αλλαγμένοι είναι οι προβολείς εμπρός και πίσω που αποκτούν πιο στρογγυλό σχήμα θυμίζοντας περισσότερο τα φωτιστικά σώματα της νέας Mercedes C-Class.

Σε πρώτο πλάνο, αλλαγμένοι είναι οι προβολείς εμπρός και πίσω που αποκτούν πιο στρογγυλό σχήμα θυμίζοντας περισσότερο τα φωτιστικά σώματα της νέας Mercedes C-Class.

 
Η facelift Mercedes AMG A 45 θα κυκλοφορήσει σύντομα στις αγορές, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του 2022 με την παγκόσμια παρουσίασή του να προγραμματίζεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο στην επερχόμενη έκθεση του Μονάχου (IAA 2021). Κατόπιν, θα ακολουθήσουν και άλλες ανανεωμένες εκδόσεις για compact Mercedes, με τις CLA, CLA Shooting Brake και GLA να... περιμένουν την σειρά τους.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε