Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Από 54.990 ευρώ το νέο Tesla Model Y

9/7/2021

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του νέου ηλεκτρικού SUV Tesla Model Y και στην ελληνική αγορά. Σε δύο εκδόσεις Long Range και Performance με αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 505 χιλιόμετρα πρσφέρεται το compact EV.

Το μικρομεσαίο ηλεκτρικό SUV Tesla Model Y έφτασε και στην χώρα μας. Η πλατφόρμα Model Y Design Studio είναι πλέον διαθέσιμη για το ελληνικό κοινό και καθένας έχει τη δυνατότητα να αγοράσει την έκδοση που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες του, επιλέγοντας είτε την Long Range είτε την Performance.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα ονόματα των εκδόσεων, η δεύτερη επιλογή του ηλεκτρικού SUV εστιάζει περισσότερο στις δυναμικές επιδόσεις. Έτσι, λοιπόν, το Tesla Model Y Performance έχει αρχική τιμή τα 66.990 ευρώ. Πρόκειται για τετρακίνητο μοντέλο, με αυτονομία που αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα. Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις που εξασφαλίζει με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη τελική ταχύτητα στα 241 χλμ./ώρα. Λόγω των πιο δυναμικών τεχνικών του προδιαγραφών το Tesla Model Y έκδοσης Performance θα καθυστερήσει διότι αναμένεται στις αρχές του 2022.

Στην Performance έκδοση το Tesla Model Y επιταχύνει στα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Στην Performance έκδοση το Tesla Model Y επιταχύνει στα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

 
Αντιθέτως, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες παραγγελίες της πιο «απλής» έκδοσης Long Range που βάζει κεντρικό άξονα την μεγαλύτερη αυτονομία. Η τιμή της ορίζεται στα 60.990 ευρώ ευρώ, αλλά μέσω της επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» λόγω της ΛΠΤΦ των κάτω από 50.000 ευρώ το κόστος αγοράς μειώνεται στα 54.990 ευρώ. Έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), ηλεκτρική εμβέλεια 505 χιλιομέτρων, 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 217 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρέπει να τονιστεί ότι με έξτρα χρήματα αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός και η διακόσμηση κάθε έκδοσης. Έτσι, λοιπόν, ενώ στο βασικό πακέτο προσφέρονται τα μοντέλα σε λευκό εξωτερικό χρώμα, με επιπλέον 1.200 ευρώ επιλέγει κανείς μαύρο, μπλε ή γκρι, ενώ στα 2.200 ευρώ είναι η τιμή του κόκκινου. Στην Long Range έκδοση μπορεί κανείς να πάρει με συν 2.000 ευρώ 20άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ και στις δύο εκδόσεις το άσπρο εσωτερικό κοστίζει έξτρα 1.200 ευρώ αντί για το στάνταρ μαύρο. Όσον αφορά το περίφημο Autopilot, η βελτιωμένη version κοστίζει 3.800 ευρώ ενώ το πλήρες πακέτο συστημάτων αυτόνομης οδήγησης έχει τιμή 7.500 ευρώ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε