Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φαίνεται πως στην πολυμελή οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει η Audi θα υπάρχει και ένα τετράθυρο sports car το οποίο θα ονομάζεται E-Tron GT (στη φωτό το Audi Aicon Concept του 2017).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο μοντέλο της Audi θα διαθέτει ένα sedan αμάξωμα coupe αισθητικής.

Λέγεται πως θα υιοθετήσει τη νέα E-Tron σχεδιαστική «γλώσσα» της εταιρείας, η οποία έχει εφαρμοστεί σε διάφορα concept της φίρμας, όπως τα E-Tron Quattro και E-Tron Sportback.

Το Audi E-Tron GT θα έχει στενούς δεσμούς «συγγένειας» με την επερχόμενη Porsche Mission E.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 600 ίππων, αυτονομία άνω των 500 χλμ. και ταχεία φόρτιση σε 15 λεπτά.

Αν ισχύουν τα όσα γράφονται, το E-Tron GT θα μπορούσε να λανσαριστεί το 2022 σε τιμές που θα ξεκινούν κάτω από τα 100.000 ευρώ.

Έρχεται το ηλεκτρικό 4θυρο Audi E-Tron GT

17/12/2017

Μέσα στα πολλά ηλεκτρικά σχέδια της Audi βρίσκεται και το E-Tron GT, ένα τετράθυρο sports car με τη μορφή ενός sedan μοντέλου coupe αισθητικής, το οποίο θα μπορούσε να λανσαριστεί το 2022 σε τιμές που θα ξεκινούν κάτω από τα 100.000 ευρώ.

Η Audi σχεδιάζει να λανσάρει ως το 2025 μια ντουζίνα ηλεκτρικά οχήματα, δύο από τα οποία θα έχουν crossover αμάξωμα. Το μόνο επίσημο πάντως ως τώρα είναι το E-Tron Quattro, του οποίου η Sportback εκδοχή θα ξεκινήσει να παράγεται το 2019.
 
Φαίνεται, όμως, πως σε αυτή την πολυμελή οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων, θα υπάρχει και ένα τετράθυρο sports car το οποίο θα ονομάζεται E-Tron GT. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο μοντέλο της Audi θα διαθέτει ένα sedan αμάξωμα coupe αισθητικής.
 
Προφανώς το εν λόγω μοντέλο θα αποτελεί την απάντηση των Γερμανών στο Tesla Model S. Λέγεται πως θα υιοθετήσει τη νέα E-Tron σχεδιαστική «γλώσσα» της εταιρείας, η οποία έχει εφαρμοστεί σε διάφορα concept της φίρμας, όπως τα E-Tron Quattro και E-Tron Sportback.
 
Το Audi E-Tron GT θα έχει στενούς δεσμούς «συγγένειας» με την επερχόμενη Porsche Mission E. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 600 ίππων και σύστημα 4κίνησης quattro. Διάφορες πηγές μιλούν μπαταρίες λιθίου τοποθετημένες στο πάτωμα, που δίνουν αυτονομία άνω των 500 χλμ.
 
Μάλιστα, όταν αδειάσουν οι μπαταρίες του E-Tron GT, ένα σύστημα ταχείας φόρτισης λέγεται πως θα δίνει αυτονομία 400 χλμ., μετά από μόλις 15 λεπτά στην πρίζα. Αν ισχύουν τα όσα γράφονται, το E-Tron GT θα μπορούσε να λανσαριστεί το 2022 σε τιμές που θα ξεκινούν κάτω από τα 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις