Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Kia Rio, λίγες μέρες μετά τις πρώτες εικόνες τις οποίες είχε δημοσιεύσει η κορεάτικη φίρμα. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Αυτό είναι το νέο Kia Rio

2/9/2016

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του Παρισιού, οι άνθρωποι της Kia μας παρουσιάζουν τη νέα γενιά του μικρού του μοντέλου, του Rio, το οποίο μεγάλωσε σε διαστάσεις και εκσυγχρόνισε όλα τα χαρακτηριστικά του.

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει λίγες μέρες νωρίτερα, το νέο Kia Rio θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι. Σήμερα η κορεάτικη φίρμα δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες του μοντέλου.

Υπενθυμίζουμε πως το νέο Kia Rio είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των σχεδιαστικών τμημάτων της κορεάτικης φίρμας στη Γερμανία και την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πάντα στενή επαφή του κεντρικού τμήματος σχεδιασμού στην Namyang της Ν. Κορέας.

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της τέταρτης γενιάς του Kia Rio, στο εξωτερικό παρατηρούνται πιο «κοφτερές» γραμμές στο εμπρός μέρος, με τον μεγάλο αεραγωγό να δεσπόζει στο κέντρο του προφυλακτήρα και την γρίλια που θυμίζει μύτη τίγρης, όπως ισχυρίζεται η μάρκα, να εκτείνεται σε ολόκληρη τη μάσκα έως να συναντήσει τα νέα φωτιστικά σώματα, το οποία στο εσωτερικό τους έχουν σχεδιαστεί σε μορφή U. Επιπλέον, αλλαγές διακρίνονται και στους προβολείς ομίχλης , οι οποίοι πλέον φιλοξενούνται στα δυο άκρα του προφυλακτήρα, δίνοντας αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους στο νέο Rio.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες τις οποίες σας είχαμε παρουσιάσει το νέο Kia Rio είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις προς κάθε κατεύθυνση, με το μήκος του να είναι κατά 15 χλστ. μεγαλύτερο φτάνοντας τα 4.065 χλστ., το πλάτος του να έχει μεγαλώσει κατά 5 χλστ. φτάνοντας στα 1.725 χλστ. και το μεταξόνιο του να έχει φτάσει στα 2.580 χλστ. δηλαδή 10 χλστ. περισσότερα από τον προκάτοχο του. Η μόνη διάσταση στην οποία μίκρυνε η νέα γενιά του Kia Rio είναι το ύψος, αφού κόντυνε κατά 5 χλστ., έχοντας πλέον ύψος 1.450 χλστ.

Περνώντας στο εσωτερικό παρατηρείται το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με έντονες γραμμές και καμπύλες, που δίνουν στο κορεάτικο μικρό την αίσθηση μεγαλύτερων διαστάσεων, ενώ παράλληλα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φίρμας, η εργονομία έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με τον προκάτοχο του. Το σύστημα infotainment βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, με την οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας να χρησιμοποιείται για το ηχοσύστημα, την πλοήγηση και τα συστήματα συνδεσιμότητας.

Πληροφορίες για την παλέτα των μηχανικών συνόλων που αναμένεται να εξοπλίσουν το νέο Kia Rio δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ακόμα, ωστόσο είναι κοινό μυστικό ότι οι επιλογές θα είναι ίδιες με εκείνες του Hyundai i20. Συνεπώς μιλάμε για τον τρικύλινδρο 1.000άρη απόδοσης 120 ίππων με 172 Nm της κορεάτικου γκρούπ, εν τούτοις θα υπάρξουν και άλλες επιλογές, με μεγάλες πιθανότητες να συγκεντρώνουν οι turbo diesel κινητήρες 1,1 και 1,4 λτ., ενώ οι βενζινοκίνητες εκδόσεις αναμένεται να εξοπλίζονται με τα μοτέρ 1,3 λτ. με 84 ίππους και 1,4 λτ. απόδοσης 100 ίππων ισχύος.

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται να αποκαλυφθούν μαζί με το ντεμπούτο του μοντέλου στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις