Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο σήμα της Dacia

18/6/2021

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου λογοτύπου της Dacia προχώρησε η εταιρεία η οποία προσανατολίζεται να το προσθέσει στα μοντέλα της από το δεύτερο μισό του 2022. Ποιο το σχέδιό της για τα επόμενα χρόνια.

Η γενική πολιτική της Renault και η απόφασή της να ανασχεδιάσει το δικό της λογότυπο επηρέασε τις εξελίξεις και με την θυγατρική της, Dacia. Προτεραιότητα παραμένει η δημιουργία στα προσιτά και οικονομικά μοντέλα, με την Dacia να φρεσκάρει και την εμφάνιση με το σήμα της.

Το πράσινης απόχρωσης χακί αντανακλά στο πιο φυσικό και γήινο ύφος.

Το πράσινης απόχρωσης χακί αντανακλά στο πιο φυσικό και γήινο ύφος.

Kοινοποίησε το »


Πειραματικά το νέο λογότυπο εμφανίστηκε στο πρωτότυπο Bigster στις αρχές του έτους. Εντέλει, στην επίσημη παρουσίαση το νέο σήμα της Dacia διαφέρει αρκετά από την τρέχουσα σχεδίαση, με τα γράμματα «D» και «C» να ακουμπούν το ένα στο άλλο και να γράφονται υπό νέα γραμματοσειρά. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη ένωση των γραμμάτων υποδηλώνει τους δεσμούς μίας αλυσίδας που υπάρχει στην Dacia, ενώ επιπλέον έρχεται και η χρωματική προσθήκη του πράσινου για μία πιο γήινη απόδοση. Σε δεύτερο πλάνο έρχονται τα dark khaki, terracotta και sand και δύο πιο έντονες αποχρώσεις πορτοκαλί και πράσινου.

Στο πρωτότυπο Bigster στις αρχές του 2021 είδαμε για πρώτη φορά το νέο σήμα της Dacia.

Στο πρωτότυπο Bigster στις αρχές του 2021 είδαμε για πρώτη φορά το νέο σήμα της Dacia.

 
Η δημοσιοποίηση του νέου εμβλήματος θα ξεκινήσει αυτό τον μήνα με την Dacia να το προωθεί σε ιστοσελίδες, διαφημίσεις και εταιρικά φυλλάδια. Οι αντιπροσωπείες θα κάνουν το ίδιο τον επόμενο χρόνο ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, κυκλοφόρησε και σχετικό προωθητικό βίντεο που κάνει λόγο για το νέο στιβαρό και σταθερό προφίλ που σκοπεύει να λανσάρει η Dacia. 

Στο τέλος του βίντεο βλέπουμε ένα SUV να κινείται στη νύχτα. Δεν είναι το μεγαλύτερο C-segment Bigster, καθώς δεν θα βγει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, οπότε λογικά είναι το Duster. Το subcompact crossover αναμένεται σύντομα για λίφτινγκ και, όπως μπορείτε να δείτε, θα διαθέτει αναθεωρημένα πίσω φώτα με γραφικά "Y" τα οποία βλέπουμε στα τελευταία μοντέλα Logan και Sandero.

Κάτι παρόμοιο θα συμβεί στο μπροστινό μέρος με τους προβολείς, ενώ το εσωτερικό φημολογείται ότι θα έχει μια οθόνη αφής οκτώ ιντσών που κληρονομείται από το τελευταίο ντουέτο sedan και hatchback. Εάν πιστέψουμε τις πρόσφατες αναφορές, το ανανεωμένο Duster θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, ειδικά την Τρίτη (22 Ιουνίου), αλλά τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα.

Μετά το facelift Duster, αλλά πριν από το μεγαλύτερο Bigster, η Dacia θα βγει με μια έκδοση station wagon του Sandero / Logan για να αντικαταστήσει το παλιό Logan MCV. Έχει εντοπιστεί επανειλημμένα και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2022 σύμφωνα με έναν χάρτη πορείας προϊόντων που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες. Επίσης, πριν από το Bigster θα είναι το Duster τρίτης γενιάς που έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην αγορά μέχρι τα μέσα του 2024, με βάση τον ίδιο χάρτη πορείας προϊόντων που αναφέραμε παραπάνω.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις