Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί κλείνουν τη ΛΕΑ!

Διαβάστηκε από 6397 αναγνώστες - 5/8/2021

Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Την ώρα που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάνουν τα πάντα για να φτάσουν γρήγορα στα μέτωπα των πυρκαγιών, οι συνήθεις ύποπτοι οδηγοί κλείνουν για ακόμα μία φορά τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, βάζοντας... τρικλοποδιά στα σωστικά μέσα.

Η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αφού πύρινα μέτωπα μαίνονται σε όλη τη χώρα. Αχαΐα, Ηλία, Ρόδος, Βαρυμπόμπη, Μεσσηνία, σήμερα η Εύβοια, πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κατασβήσουν τις εστίες.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Και φυσικά, προκειμένου να φτάσουν γρήγορα τα πυροσβεστικά οχήματα στον προορισμό τους, περνούν από τη ΛΕΑ, δηλαδή τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Κάτι που θα συνέβαινε, εάν... την άφηναν ελεύθερη.

Ως συνήθως, έτσι και στην καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, στην οποία από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, πολλοί απαράδεκτοι και εγκληματίες οδηγοί είχαν φράξει τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, εμποδίζοντας τα οχήματα κατάσβεσης να φτάσουν έγκαιρα στις εστίες. Μετά, πώς γίνεται να κατηγορούμε την Πυροσβεστική για καθυστέρηση;

Πριν από ακριβώς 1 μήνα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αφαίρεσε πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα από 226 οδηγούς που κινούνταν παρανόμως στη ΛΕΑ στην Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου. Στη χώρα μας όμως, δύσκολα βάζουμε μυαλό, και το κακό ελάττωμα ορισμένων να οδηγούν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά δεν διορθώνεται, ακόμα και όταν καίγεται κυριολεκτικά ο κόσμος!

Πώς γίνεται ορισμένοι να μην καταλαβαίνουν το αυτονόητο και να μπλοκάρουν μία λωρίδα η οποία αύριο ίσως σώσει την ίδια τους τη ζωή;


 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε