Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα βραβείο για το Xmotion concept και μια επέτειο 15 χρόνων του σχεδιαστικού τμήματος Design Europe γιορτάζει η Νissan.

Ένα βραβείο & μια επέτειο γιορτάζει η Nissan

19/1/2018

H Nissan όχι μόνο γιορτάζει το βραβείο "Kαινοτομικής χρήσης χρώματος, γραφικών ή υλικών" για το νέο της concept αλλά και την επέτειο 15 χρόνων δουλειάς του παγκοσμίου κλάσεως σχεδιαστικού “βραχίονα” της μάρκας, Νissan Design Europe.

Ένα βραβείο για το Xmotion concept και μια επέτειο 15 χρόνων του σχεδιαστικού τμήματος Design Europe γιορτάζει η Νissan.

Κατ αρχάς, το Nissan Xmotion concept  έλαβε το βραβείο  Eyes On Design “Καινοτόμος Χρήση Χρώματος, Γραφικών ή Υλικών" στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής. Το βραβείο αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά αντίστοιχα  που προσδίδει η “αφρόκρεμα” των σχεδιαστών αυτοκινήτων ,  γνωστή και ως EyesOn Design. Mε τo Xmotion concept, είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Nissan κερδίζει αυτό το βραβείο, όπως ακριβώς έγινε με το Vmotion 2.0 concept πέρυσι, που κατέκτησε τον τίτλο του "Καλύτερου Πρωτότυπου Οχήματος".

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Nissan Design Europe, o παγκοσμίου κλάσεως σχεδιαστικός “βραχίονας” της μάρκας  και η αφορμή για μερικά από τα πιο δημοφιλή και πρωτοποριακά μοντέλα του σήμερα, γιορτάζει αυτό το μήνα τα 15 χρόνια στις εγκαταστάσεις που εδρεύει.

Το στούντιο σχεδιασμού της Nissan Europe, ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του στις 25 Ιανουαρίου του 2003,  στην περιοχή Paddington του Λονδίνου. Το σχεδιαστικό τμήμα της Nissan Europe, γνωστό εσωτερικά ως NDE, εδώ και μια δεκαετία μετρά σημαντικές επιτυχίες για τη Nissan στην Ευρώπη, ειδικά στα crossovers. Η αρχική ιδέα του Nissan Qashqai (το 2003) πήρε σάρκα και οστά στο σχεδιαστήριο της NDE, όπως και όλες οι εκδόσεις παραγωγής που ακολούθησαν.

Η NDE υπήρξε επίσης η κινητήρια δύναμη και για το μικρό “αδελφάκι” του Qashqai, το γνωστό Nissan Juke. Μάλιστα, οι πρώτες σχεδιαστικές “πινελιές”  έγιναν αντιληπτές όταν εμφανίστηκε το πρωτότυπο Qazana (το 2009).

Ο Mamoru Aoki, αντιπρόεδρος της Nissan Design Europe, σχολίασε: "Η NDE έχει συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια γκάμα των προϊόντων της Nissan σήμερα, ειδικά με τα Qashqai και Juke, τα οποία προσφέρουν νέα επίπεδα επιλογών, ευελιξίας και καινοτομίας για τους αγοραστές".
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις