Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιβεβαιώθηκε από την Audi το SQ2.

Tο SQ2 να είναι ένα από τα 11 SUV της εταιρείας που θα φτάσουν στους εκθεσιακούς χώρους πριν από το τέλος του 2019.

Παλαιότερα είχαν κάνει την εμφάνιση τους εικόνες του μελλοντικού Audi SQ2 χωρίς καμουφλάζ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Το πιθανότερο είναι να πάρει το 2.0 TFSI μοτέρ του Audi S3 που αποδίδει 310 ίππους και το οποίο θα συνεργάζεται με το περίφημο σύστημα τετρακίνησης quattro.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για το λανσάρισμα του ακόμα πιο «άγριου» RS Q2, το οποίο λέγεται ότι θα πάρει δάνειο, τον γνωστό πλέον, υπετροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο κινητήρα των 2,5 λτ., από το Audi RS3.

Επιβεβαιώθηκε ο ερχομός του Audi SQ2

16/3/2018

Οι φήμες το είχαν αναφέρει και οι κατασκοπευτικοί φωτογραφικοί φακοί το είχαν εντοπίσει, ωστόσο πλέον είναι επίσημο, πως το επόμενο Audi SQ2 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία στην ετήσια συνέντευξη τύπου επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα πως η ισχυρή έκδοση του Q2 είναι προ των πυλών, με το SQ2 να είναι ένα από τα 11 SUV της εταιρείας που θα φτάσουν στους εκθεσιακούς χώρους πριν από το τέλος του 2019.
 
Στις κατασκοπευτικές εικόνες που έχουμε δει μέχρι στιγμής το SQ2 έχει έντονο καμουφλάζ στον πρόβολο και το πίσω μέρος, κάτι που φαινομενικά περιορίζει τις αλλαγές στους προφυλακτήρες με κύριο στοιχείο τους μεγαλύτερους αεραγωγούς εμπρός και τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης πίσω. Στο υπόλοιπο σύνολο του αμαξώματος δεν εντοπίζεται κάποια διαφορά, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η ενσωμάτωση φαρδύτερου body kit με φουσκωμένους θόλους, όπως επίσης και μεγαλύτερων τροχών που θα ολοκληρώνουν την σπορ εικόνα του ισχυρού μικρού SUV.

Προφανής αντίπαλος του SQ2 θα είναι η Mercedes-AMG GLA 45, ενώ στη γκάμα της Audi, θα τοποθετηθεί κάτω από το RS Q3, κάνοντας «παρέα» στα μεγαλύτερα SQ5 και SQ7. Το πιθανότερο είναι να πάρει το 2.0 TFSI μοτέρ του Audi S3 που αποδίδει 310 ίππους και το οποίο θα συνεργάζεται με το περίφημο σύστημα τετρακίνησης quattro.
 
Σε παλαιότερες δηλώσεις του Stephan Knirsch, μέλος του συμβουλίου της Audi σε θέματα τεχνολογικής ανάπτυξης, είχε παραδεχθεί: «Είναι κάτι που κοιτάμε. Θα ήταν αρκετά εύκολο να το κάνουμε την πλατφόρμα MQB. Το Q2 μοιράζεται πολλά με το A3, αλλά πρέπει να δούμε τι ζήτηση υπάρχει για ακριβότερα Q2 μοντέλα».
 
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό της γερμανικής εταιρείας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για το λανσάρισμα του ακόμα πιο «άγριου» RS Q2, το οποίο λέγεται ότι θα πάρει δάνειο, τον γνωστό πλέον, υπετροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο κινητήρα των 2,5 λτ., από το Audi RS3.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις