Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Επίσημο: 10.000 φορτιστές σε όλη την Ελλάδα

30/7/2021

80 εκατομμύρια ευρώ έχει διαθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για 10.000 φορτιστές σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό που ανακοίνωσε ακόμα μια φορά ότι η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού Ταξί θα πάει στις 22.500 ευρώ.

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα των υποδομών και του δικτύου φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι: «Ήδη έχουμε κατανείμει 80 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εγκατάσταση 10.000 φορτιστών σε όλη την Ελλάδα. Τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα ΣΦΥΟ τα λεγόμενα, χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο και οι δήμοι ήδη έχουν προστρέξει και έχουν υποβάλει αιτήσεις για να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν τα ΣΦΥΟ.»
 
Στην ερώτηση εάν οι δήμοι θα είναι υπεύθυνοι για το μέρος που θα στηθούν οι αυτά τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ο υπουργός απάντησε ότι: «Οι δήμοι θα πρέπει να χωροθετήσουν τις θέσεις όπου θα κατασκευαστούν και θα εγκατασταθούν οι φορτιστές. Γιατί πρώτα πρέπει να υπάρχει το σχέδιο και μετά να γίνει η εγκατάσταση. Βέβαια προσπαθούμε να βρούμε και τρόπους ώστε να γίνει πιο γρήγορα η εγκατάσταση σε μέρη, σε τοποθεσίες όπου είναι ήδη χαρακτηρισμένες, προσδιορισμένες όπως είναι οι πιάτσες ταξί για παράδειγμα. Άρα προσπαθούμε να βρούμε χωροθετημένους ήδη χώρους όπου εκεί μπορούμε με μια οριζόντια ρύθμιση να δώσουμε τη δυνατότητα να πάει κάποιος και να κατασκευάσει και να τοποθετήσει σταθμό φόρτισης. Ο δήμος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει για το ποιος θα είναι ο συνεργάτης και που θα γίνει η εγκατάσταση του φορτιστή.»


Η επιδότηση για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού ταξί μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 22.500 ευρώ.

Η επιδότηση για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού ταξί μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 22.500 ευρώ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Επιπλέον ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται να ανέβει η επιδότηση για αντικατάσταση  των παλιών και ρυπογόνων ταξί, με νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, από τα 10.500 ευρώ μαζί με την απόσυρση που είναι τώρα, στα 22.500 ευρώ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ήδη οι κατάλληλοι πόροι για αυτή την κίνηση με το πόσο να ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.
 
«Η επιδότηση αυτή δίνεται επειδή η χώρα μας έχει έναν από τους πιο γερασμένους στόλους με μέσο όρο 11 ετών. Δηλαδή ο μέσος όρος ηλικίας των ταξί είναι 11 ετών. Mε αυτόν τον τρόπο βοηθάμε και το περιβάλλον γιατί τα ταξί κυκλοφορούν όλη την ημέρα στο κέντρο των πόλεων και έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι μεταφορές είναι ο δεύτερος υπεύθυνος για την μόλυνση του περιβάλλοντος και ήδη η χώρα μας οδηγείτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη επίτευξη περιορισμού του οξειδίου του αζώτου.» είπε στη συνέντευξη του ο υπουργός.
 
Σημειώνεται, ότι στο τέλος της χρονιάς λήγει η παράταση που έχει δώσει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την ανανέωση των ταξί.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε