Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Volkswagen έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των «R» μοντέλων της. Από αυτή τη διευρυμένη οικογένεια, φυσικά δεν μπορεί να λείψει η ναυαρχίδα της, το νέο Arteon.

Το VW Arteon θα αποκτήσει στην Ευρώπη μια κορυφαία έκδοση επιδόσεων, η οποία θα εξοπλιστεί με ένα νέο 3λιτρο VR6 σύνολο.

Το εξακύλινδρο μοτέρ θα είναι υπερτροφοδοτούμενο και αν ισχύουν τα όσα λέγονται, το νέο Arteon θα αποκτήσει μια καυτή έκδοση 410 ίππων.

Το Arteon που βλέπετε είναι στην εξοπλιστική έκδοση R-Line. Το «κανονικό» όμως Arteon R, θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το αν θα υπάρχει επιλογή για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Η VW μας τάζει πως το Arteon R, θα έχει ό,τι χρειάζεται για να «νικήσεις όλες τις Porsche Panamera, διώχνοντάς τες από μπροστά σου.».

Αυτό που μάλλον ισχύει είναι πως το Arteon R θα αποτελέσει την απάντηση των Γερμανών στους Κορεάτες, οι οποίοι κατέπληξαν τον κόσμο με το Kia Stinger GT.

Καθοδόν το VW Arteon R των 410 ίππων

16/12/2017

Η ναυαρχίδα της Volkswagen, το νέο VW Arteon, θα αποκτήσει την έκδοση που του «αρμόζει», μια εκδοχή «R» για την οποία ετοιμάζεται ένα καινούργιο 3λιτρο VR6 turbo σύνολο με 410 ίππους.

Η Volkswagen έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των «R» μοντέλων της. Από αυτή τη διευρυμένη οικογένεια, φυσικά δεν μπορεί να λείψει η ναυαρχίδα της, το νέο Arteon. Έτσι, λοιπόν, το στιλάτο μοντέλο της εταιρείας θα αποκτήσει στην Ευρώπη μια κορυφαία έκδοση επιδόσεων, η οποία θα εξοπλιστεί με ένα νέο 3λιτρο VR6 σύνολο.
 
Εννοείται πως το εξακύλινδρο μοτέρ θα είναι υπερτροφοδοτούμενο και αν ισχύουν τα όσα λέγονται, το νέο Arteon θα αποκτήσει μια καυτή έκδοση 410 ίππων. Σίγουρα το παραπάνω νούμερο αποτελεί μεγάλη βελτίωση, αν αναλογιστεί κανείς πως το ισχυρότερο Arteon που μπορεί κανείς να αγοράσει σήμερα είναι αυτό με το 2.0 TSI σύνολο των 280 ίππων.
 
Το Arteon που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι στην εξοπλιστική έκδοση R-Line. Το «κανονικό» όμως Arteon που θα φέρει τα σηματάκια «R», θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το αν θα υπάρχει επιλογή για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Η αποκάλυψη για το νέο turbo VR6 κινητήρα που βρίσκεται υπό εξέλιξη, έγινε από επίσημα χείλη, από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Martin Hube. Το στέλεχος της VW, σε συνέντευξή του κατά το λανσάρισμα του νέου Polo GTI, είπε ακόμα πως κάποιοι οδηγοί θα μπορούν να «προκαλέσουν λίγη υπερστροφή», προσθέτοντας πως το Arteon R θα είναι ένα «πραγματικά γρήγορο και ισχυρό αυτοκίνητο».
 
Μάλιστα, ο Martin Hube πήγε το θέμα παραπέρα, τάζοντας πως το νέο Arteon στην κορυφαία του έκδοση «R», θα έχει ό,τι χρειάζεται για να «νικήσεις όλες τις Porsche Panamera, διώχνοντάς τες από μπροστά σου.». Φανταζόμαστε πως το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας αναφέρεται στις βασικές εκδόσεις του μοντέλου της Porsche...
 
Όπως και να έχει, σε καμία περίπτωση κανένα Arteon όσο δυνατό και αν είναι, δεν μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστικό με κάποιο όχημα της Porsche. Αυτό που μάλλον ισχύει και δεν κατονομάζει ο άνθρωπος της VW είναι πως το ισχυρό Arteon θα αποτελέσει την απάντηση των Γερμανών στους Κορεάτες, οι οποίοι κατέπληξαν τον κόσμο με το Kia Stinger GT. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως συζητιέται και μία shooting brake έκδοση του Arteon, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι πραγματικά θα γίνει.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις