Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ετοιμάζει τέσσερα νέα ηλεκτρικά η Stellantis

16/6/2021

Τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Stellantis από το 2024, συνεχίζοντας τον εξηλεκτρισμό της γκάμας του Ομίλου.

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε την χθεσινή (15/6) ημέρα σε σχέση με τον νεοσύστατο Όμιλο Stellantis. Η κοινοπραξία των PSA Group και Fiat Chrysler Automobiles επενδύει στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων για όλες τις μάρκες που έχει υπό την σκέπη της και με βάση όσα έγιναν γνωστά αναμένεται να κατασκευάσει από το 2024 τέσσερα νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για οχήματα της μεσαίας κατηγορίας (D-Segment) τα οποία και θα ενταχθούν στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Melfi της νότιας Ιταλίας, όπως γνωστοποίησε το σωματείο εργαζομένων UILM. 

Αξίζει να τονιστεί πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο αν και αρκετά κοστοβόρο έχει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές, πράγμα που εξηγεί και την επιμονή της Stellantis. Για την ακρίβεια, στόχος είναι να κατασκευάζει ετησίως 400.000 μονάδες. Το γενικότερο business plan και επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας θα το παρουσιάσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις