Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Kαι ηλεκτρικό το νέο Dacia Sandero

21/9/2013

Ο CEO του ομίλου, Carlos Ghosn, δήλωσε ότι δεν αποκλείει στο μέλλον την ύπαρξη ενός ηλεκτρικού Sandero, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το brand.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault-Nissan (μετά την παραίτηση του Carlos Tavares), Carlos Ghosn, επιβεβαίωσε στη Φρανκφούρτη ότι καλοβλέπει ένα ηλεκτρικό Sandero κάποια στιγμή, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις, κυρίως εντός Ευρώπης, ανήκει στην ηλεκτροκίνηση κι ο όμιλος εργάζεται πάνω στη βελτίωση ηλεκτρικών κι υβριδικών συνόλων, ώστε να γίνουν πιο αποδοτικά και λιγότερο ακριβά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμα κι η
Dacia, που είναι μια εταιρεία που είναι προσανατολισμένη στην κατασκευή προσιτών αυτοκινήτων, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τη δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ένα ηλεκτρικό Sandero.

Θα πρέπει ωστόσο, να υπάρξει μια μείωση στα κόστη (ειδικά των μπαταριών λιθίου), ώστε τα ηλεκτρικά οχήματα να γίνουν πιο προσιτά οικονομικά, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να προσδιοριστεί, πότε θα γίνει.

Εξάλλου, ο ανταγωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί τα πλάνα των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς κι οι προβλέψεις ότι το 2020 το 10% της αυτοκινητιστικής αγοράς θα αποτελείται από
E.V. μοντέλα, κατέληξε ο Ghosn.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις