Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Oι «βαυαροί» σκοπεύουν σε όλα τα μελλοντικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα πέμπτης γενιάς (Fifth Generation) να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο χώρο όπου θα μπορεί να τοποθετηθεί μπαταρία.

Με το βλέμμα στις μπαταρίες η BMW

20/7/2018

Η BMW βλέπει μπροστά, προς τις μπαταρίες και φροντίζει να το αποδείξει.

Η BMW αναμένεται να δημιουργήσει δύο επιπλέον διαφορετικές εκδόσεις της πλατφόρμας πέμπτης γενιάς (Fifth Generation) στην οποία εργάζεται, ωστόσο οι διαφορές μεταξύ τους θα είναι ελάχιστες καθώς θα μπορούν να υποστηρίζουν κάθε όχημα το οποίο εξέρχεται από τη γραμμή παραγωγής της BMW, ανεξάρτητα από την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιεί.
 
Ο μοναδικός διαχωρισμός που θα υπάρχει προκειμένου να επιλεγεί η κατάλληλη πλατφόρμα θα άπτεται από εάν το όχημα θα έχει την κίνηση στους μπροστά ή στους πίσω τροχούς. Το σημαντικότερο όμως είναι πως για όλα τα οχήματα που έχουν σχεδιαστεί να βασιστούν στην πλατφόρμα της Πέμπτης Γενιάς, έχει προβλεφθεί ένας κενός χώρος για τις μπαταρίες, οι οποίες αναμένεται να είναι επίπεδες αλλά και με κλιμακούμενα μεγέθη.

Αυτό θα επιτρέψει στους Γερμανούς να μεταπηδήσουν εύκολα από τις απλές στις μπαταρίες υψηλής απόδοσης για τα πιο ελκυστικά μοντέλα τους αλλά και τα πιο ισχυρά SUV. Μάλιστα ο επικεφαλής της εξέλιξης του ηλεκτρικού συστήματος οδήγησης της BMW, Stefan Juraschek επιβεβαίωσε ότι οι μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας θα προσφέρονται για πολλά αυτοκίνητα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η νέα αρχιτεκτονική στην οποία θα βασίζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW θα επιστρέψει στα PHEV μοντέλα αυτονομία κίνησης μέσω ηλεκτρισμού για 100 χιλιόμετρα, ενώ στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως και 700 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις