Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με χρεώση αλλά όχι διόδια στην Βαρυμπόμπη και Αγιο Στέφανο.

Με χρεώση αλλά όχι διόδια

22/1/2018

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι αν και δεν θα κατασκευστούν σταθμοί διοδίων, θα υπάρξει χρέωση των οδηγών μέσω του νέου αναλογικού συστήματος. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι η περαιτέρω αφαίμαξη του πορτοφολιού του πολίτη στην πρωτεύουσα μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που είχε μπει στο συρτάρι για τρία χρόνια υπό τον φόβο των αντιδράσεων και προβλέπει την χρέωση των οδηγών στον Αγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης διέψευσε την δημιουργία μετωπικών ή πλευρικών διοδίων ενώ ανέφερε πως οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού θα εξαιρούνται από τη χρέωση. Τα ακριβή του λόγια ήταν: «δεν θα τοποθετηθούν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή, αλλά θα ισχύσει το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων. Τα διόδια θα υπάρχουν, αλλά θα εξαιρούνται από τη χρέωση οι κάτοικοι των δήμων της περιοχής που χρησιμοποιούν τον δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο».

Όπως μπορεί να θυμάστε, το εν λόγω σχέδιο είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με έντονες επικρίσεις κατά της Περιφέρειας Αττικής και της Ρένας Δούρου, όσο και από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», του οποίου ένας από τους επικεφαλείς ονόματι Χρήστος Παναγής, έχει διοριστεί πλέον στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ως μετακλητός υπάλληλος.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης μετατροπές του κόμβου Βαρυμπόμπης σε δαχτυλίδι καθώς και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισίας και Καλυφτάκη. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή δύο μικρών δακτυλίων στην Βαρυμπόμπη, με την σημερινή γέφυρα που υπάρχει να διατηρείται και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής να μετατρέπεται σε χώρο πρασίνου.

Όσον αφορά στον κόμβο Κηφισίας, θα κατασκευαστεί μια γέφυρα που θα συνδέει την οδό Ιλισίων με το ρεύμα προς Αθήνα ενώ προπαρασκευαστικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν στον κόμβο Καλυφτάκη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις