Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Mercedes EQE: Αποκαλυπτήρια στο Μόναχο

30/7/2021

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ηλεκτρικής Mercedes EQE θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν αλλά 4 ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρίας.

Η Μercedes έχει μπει δυναμικά στο θέμα της ηλεκτροκίνησης και με το σλόγκαν «Lead in Electic»  θα δώσει δυναμικά το παρών στην έκθεση IAA Μobility 2021, που θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Μόναχο. Εκεί θα κάνει συνολικά 8 πρεμιέρες νέων μοντέλων, με τα 5 να είναι ηλεκτρικά. Εξάλλου στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2022 να έχει στη γκάμα της 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.
 
Όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στη νέα EQE, το πρώτο ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν μοντέλο της γερμανικής εταιρίας, που ουσιαστικά θα είναι η ηλεκτρική έκδοση της Ε-Class. Στις πρώτες teaser φωτογραφίες που είδαμε ο σχεδιασμός της Mercedes EQE θυμίζει αρκετά τη φιλοσοφία της EQS, με γραμμές αισθαντικής καθαριότητας και λεπτά φωτιστικά σώματα με ιδιαίτερο στυλ.  Το σκηνικό στο εσωτερικό είναι φουτουριστικό με απόλυτη πρωταγωνίστρια να είναι η οθόνη Hyperscreen που καλύπτει σχεδόν όλο το πλάτος του ταμπλό.


Εντυπωσιακό το εσωτερικό με την οθόνη Hyperscreen, που είδαμε και στην EQS, να καλύπτει όλο το ταμπλό .

Εντυπωσιακό το εσωτερικό με την οθόνη Hyperscreen, που είδαμε και στην EQS, να καλύπτει όλο το ταμπλό .

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Για να μείνει σε λογικά επίπεδα το βάρος της, εξελίχθηκε πάνω σε ένα καινούργιο πλαίσιο με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Η χωρητικότητας της μπαταρίας θα φτάνει τις 90 kWh και σύμφωνα με την εταιρία, ανάλογα την έκδοση, η αυτονομία μπορεί να ξεπερνά και τα 700 χιλιόμετρα. Η ΕQE που θα παρουσιαστεί θα είναι η 580 4MATIC. Πρόκειται για μια τετρακίνηση έκδοση με ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και συνδυαστική απόδοση 523 ίππους, προσφέροντας στην EQE επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χιλιόμετρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Στην έκθεση θα δούμε επίσης την ηλεκτρική EQB, ένα πρωτότυπο όχημα της Mercedes-Maybach με σκοπό να εισέλθει στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας, το πρώτο υβριδικό μοντέλο υψηλής απόδοσης «E Performance» της AMG, την S-Class Guard καθώς και την νέα C-Class All-Terrain.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε