Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ψηφιακή εικόνα για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το Tesla Model Y.

Mπαίνει σε παραγωγή το Tesla Model Y

4/2/2019

Σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία του Tesla Model Y. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Σύντομα αναμένεται να μπει σε παραγωγή το Tesla Model Y, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αμερικανική μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρήγγειλε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή του.

Το Model Y θα συναρμολογείται στις μεγάλες εγκαταστάσεις της μάρκας στην Nevada δίπλα από τον χώρο που κατασκευάζονται οι μπαταρίες και τα ηλεκτρικά μοτέρ, με σκοπό να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα καθυστέρησης στην διαδικασία παραγωγής. Σύμφωνα με τον Musk, το Model Y θα έχει κατά ¾ ίδια μέρη με το Model 3 που μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να κατασκευάζεται δίπλα στο Model Y το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Το Μοdel Y ήταν σχεδιασμένο να λανσαριστεί εμπορικά το 2019 αλλά η Tesla αναγκάστηκε να σταματήσει τις διαδικασίες παραγωγής του λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε στο οικονομικό κομμάτι.

Το νέο μοντέλο θα προστεθεί στην crossover γκάμα της εταιρείας και θα τοποθετηθεί πάνω από το Model 3. Tα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνουν επίσης το λανσάρισμα του δεύτερης γενιάς Roadster, το πρώτο της ηλεκτρικό pick-up και μια μεγάλη νταλίκα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις