Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέα γενιά μπαταριών που φορτίζουν σε 6 λεπτά

26/3/2021

Διαθέσιμες από το 2024 οι επαναστατικές μπαταρίες της Varta που θα τους αρκούν μόλις έξι λεπτά για να φορτίσουν. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, ίσως λύθηκε δια παντός το άγχος της φόρτισης hybrid και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην εξέλιξη επαναστατικών μπαταριών που θα μπορούσαν να αλλάξουν τους κανόνες της υβριδικής και της ηλεκτρικής κίνησης οχημάτων, είναι αυτό το διάστημα η εταιρεία μπαταριών Varta. Μάλιστα το ανακοίνωσε και επίσημα, μέσω δελτίου τύπου που αναφέρει πως οι πρώτες δοκιμές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της γερμανικής εταιρείας.



Οι νέες μπαταρίες ιόντων-λιθίου είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να φορτίζουν μόλις σε έξι λεπτά, και θα είναι έτοιμες προς διάθεση μέσα στο 2024. Περισσότερες πληροφορίες για τον ακριβή τύπο των μπαταριών και τη σύνθεση τους δεν υπάρχουν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως έχει καταφύγει στη λύση τoυ Lithium Titanate το οποίο αντικαθιστά στη σύνθεση της μπαταρίας τον άνθρακα.



Αυτή η αστραπιαία φόρτιση της μπαταρίας νέας τεχνολογίας, της Γερμανικής εταιρείας, θα φέρει την επανάσταση συνολικά στην ηλεκτροκίνηση, αφού ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της, είναι ο χρόνος φόρτισης και η αυτονομία κίνησης. Σκεφτείτε πόσο αλλάζουν οι συνθήκες χρήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που θέλει μόνο 6 λεπτά να επαναφορτίσει. 

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Varta αναφέρει πως θα μπει σε γραμμή παραγωγής το 2024 η νέα γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου, που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην ηλεκτρική αυτοκίνηση. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις