Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Oι διαφάνειες δείχνουν πως το νέο μοντέλο θα διαθέτει πιο ελαφριές κατά 40% ζάντες αλουμινίου.

Διέρρευσαν νέα στοιχεία για τη Ferrari 488 GTO

19/1/2018

Καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή της επίσημης εμφάνισης της νέας Ferrari 488 GTO, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, τα στοιχεία που διαρρέουν για το επερχόμενο supercar γίνονται ολοένα και περισσότερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κάποιες διαφάνειες που διέρρευσαν σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα της ιταλική μάρκας, έγιναν γνωστά κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα διαθέτει το νέο μοντέλο, το οποίο λέγεται πως θα είναι γρηγορότερο από την LaFerrari, ενώ θα έχει 20% καλύτερη αεροδυναμική απόδοση σε σύγκριση με την 488 GTB.
 
Αρχικά οι διαφάνειες δείχνουν πως το νέο μοντέλο θα διαθέτει πιο ελαφριές κατά 40% ζάντες αλουμινίου, ενώ κάτι το οποίο είχε γίνει ήδη γνωστό και φαίνεται να επιβεβαιώνεται, είναι πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο ισχυρότερος V8 κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μια Ferrari, κάτι που σημαίνει πως θα είναι σε θέση να προσφέρει τουλάχιστον 700 ίππους, καθώς μιλάμε για μια πιο εξελιγμένη  μορφή του κινητήρα των 3.9 λίτρων που φορά η 488 Challenge.

Ο εν λόγω κινητήρας υποστηρίζεται πως θα είναι 10% πιο ελαφρύς από αυτό που έχει η 488 GTB και ο ήχος που θα παράγει σύμφωνα πάντα με τις διαφάνειες θα είναι μοναδικός.
 
Από κει και πέρα σημειώνεται πως η 488 GTO θα είναι το μοντέλο που θα αξιοποιεί περισσότερο από κάθε άλλο τις ίνες άνθρακα, με το καπό, τους προφυλακτήρες και το οπίσθιο σπόιλερ να είναι όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ το σπορ εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από πάνελ αλουμινίου και δεν υπάρχει το κλασικό ντουλαπάκι.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως το ιταλικό supercar λέγεται πως θα είναι κατασκευασμένο έχοντας ενσωματωμένη την υψηλότερη μεταφορά τεχνολογίας αγωνιστικών μοντέλων σε ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις