Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Porsche: Νέο ρεκόρ στο Nurburgring, «καρφιά» από την AMG

28/6/2021

Πώς γίνεται να δώσεις συγχαρητήρια σε κάποιον βάζοντας ένα τεράστιο «αλλά»; Ρωτήστε την Mercedes-AMG, που συνεχάρη την Porsche για το νέο ρεκόρ της στο Nurburgring, πέταξε όμως και το «καρφάκι» της για τις συνθήκες της επίδοσης.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις γερμανικές μάρκες αυτοκινήτων είναι τεράστιος. Και πώς θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό, όταν υπάρχουν τόσο πολλά brands που διεκδικούν την κορυφή στην εκάστοτε κατηγορία. Γενικότερα, είναι γνωστό πως Mercedes και VW Group βρίσκονται σε διαρκή (θεμιτή) κόντρα όπου τα μοντέλα τους έρχονται σε αντιπαράθεση.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Έτσι λοιπόν, όπως η Mercedes ανταγωνίζεται την επίσης premium Audi, έτσι και στο τμήμα των σπορ επιδόσεων η AMG κοντράρεται με την Porsche. Στην προκειμένη περίπτωση αντικείμενο της «σύγκρουσης» αποτέλεσε η... πράσινη κόλαση στην πίστα του Nurburgring για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής. Στο περίφημο γερμανικό Ring μία Porsche 911 GT2 RS που «φορούσε» εξοπλισμό Manthey Racing από την σειρά Tequipment έσπασε το ρεκόρ της πίστας που μέχρι πρότινος ανήκε στην Mercedes-AMG GT Black Series.

Μέχρι πρότινος το ρεκόρ ανήκε στο πλήρως εργοστασιακό Mercedes-AMG GT Black Series.

Μέχρι πρότινος το ρεκόρ ανήκε στο πλήρως εργοστασιακό Mercedes-AMG GT Black Series.

 
Αυτός ο έξτρα εξοπλισμός είναι που στάθηκε σημείο τριβής, καθώς ναι μεν η Mercedes-AMG έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχία της Porsche, παράλληλα δε υπερτόνισε την παρουσία των επιπλέον αξεσουάρ. Τα οποία είναι νόμιμα στο παιχνίδι των ρεκόρ, ωστόσο διαφέρουν από το αποκλειστικά εργοστασιακό αυτοκίνητο της AMG. Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως στην διαδρομή των 20 χιλιομέτρων η Porsche 911 GT2 χρειάστηκε 6 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, την ώρα που η Mercedes-AMG GT Black Series κάλυψε τον χρόνο σε 6 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε