Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες το τελευταίο μοντέλο της Saleen.

Το μοντέλο θα είναι ένα κουπέ δύο θέσεων που θα διαθέτει ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.3 λίτρων που παράγει 457 ίππους και 577 Nm ροπής.

Ντεμπούτο για το πρώτο κινέζικο Saleen

14/11/2017

Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες το τελευταίο μοντέλο της Saleen.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα απευθύνεται αρχικά στην αγορά της Κίνας κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο επικεφαλής της εταιρείας Jiangsu Saleen Automotive Technology, Charles Wang και θα πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο με την ονομασία S1.
 
Το μοντέλο θα είναι ένα κουπέ δύο θέσεων που θα διαθέτει ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.3 λίτρων που παράγει 457 ίππους και 577 Nm ροπής, με τις φήμες να κάνουν λόγω που για ένα τετρακύλινδρο κινητήρα από τη Ford, που θα επιτρέπει στο νέο μοντέλο να έχει τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Λίγες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο διεθνή μέσα αναφέρουν πως το αυτοκίνητο έκανε μια πρώτη ανεπίσημη εμφάνιση στη κίνα, ενώ κάνουν λόγο πως έχει έντονες επιρροές από το Artega GT.
 
Το S1 θα φέρει στο αμάξωμά του πάνελ από ίνες άνθρακα, ενώ μέσα στο 2018 αναμένεται να υπάρξει και μία ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου που θα κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο στο Rugao της Κίνας και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.
 
Το εργοστάσιο θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει μέχρι και 150.000 οχήματα ετησίως, ενώ ο Wang επιβεβαιώνει, ότι η εταιρεία προτίθεται να ακολουθήσει τα βήματα της Porsche και να «παράγει όλα τα είδη επιβατικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των sedans, SUV και crossover».   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις