Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στροφή της Toyota προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

25/7/2017

Η Toyota φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής το 2022 και σχεδιάζει να το κάνει με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο.

Σύμφωνα με Ιαπωνικά μέσα στο μέλλον η Toyota θα χρησιμοποιεί προηγμένες μπαταρίες στερεού τύπου (solid state) θα επαναφορτίζονται σε λίγα μόνο λεπτά. Επιπλέον, πηγές δηλώνουν ότι το όχημα θα χρησιμοποιήσει μια αποκλειστική πλατφόρμα και θα έχει κορυφαία αυτονομία.
 
Τα δημοσιεύματα λένε ότι το μοντέλο θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην Ιαπωνία το 2022. Μιλώντας στο Reuters, ένας εκπρόσωπος της Toyota αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.
 
Η Toyota, μέχρι πρόσφατα «σνομπάριζε» τα ηλεκτρικά οχήματα και προωθούσε την τεχνολογία κυψελών υδρογόνου μέχρι πέρυσι που άρχισε να επανατοποθετείται επί του θέματος ανακοινώνοντας ότι πέραν των υδρογονοκίνητων οχημάτων της θα αναπτύσσει και ηλεκτροκίνητα.
 
Αν το ηλεκτροκίνητο Toyota χρησιμοποιεί solid state μπαταρίες, θα πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα. Οι solid state μπαταρίες είναι όχι μόνο ασφαλέστερες, αλλά προσφέρουν επίσης και μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα καθώς και ασυναγώνιστους χρόνους επαναφόρτισης. Η Hyundai πιστεύεται ότι έχει ήδη δημιουργήσει πιλοτικές εγκαταστάσεις παραγωγής για solid state μπαταρίες τις οποίες έχει υπό εξέλιξη.
 
Στις εικόνες βλέπουμε την plug-in υβριδική έκδοση του Prius.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις