Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι διαπραγματεύσεις της NEVS με την Saab AB, απέβησαν άκαρπες και έτσι τα 4 νέα μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρεία, δεν θα έχουν το σηματάκι κύρους της «Saab».

Τέλος το όνομα Saab!

Διαβάστηκε από 6148 αναγνώστες - 23/6/2016

Η NEVS, η «μαμά» εταιρεία της Saab Automobile, δεν κατάφερε τελικά να αποκτήσει από την Saab AB το όνομα και το λογότυπο «Saab», οπότε τα 4 νέα μοντέλα που ετοιμάζει, θα πάρουν αναγκαστικά το όνομά της.

Η «μαμά» της Saab, NEVS (National Electric Vehicle Sweden) ετοιμάζει 4 νέα μοντέλα, ξεκινώντας από το 2017. Υπάρχει όμως, ένα «μικρό» πρόβλημα, καθώς η Saab AB -η σουηδική εταιρία αεροδιαστημικής που κατέχει το εμπορικό σήμα της Saab- δεν επιτρέπει στη NEVS να χρησιμοποιήσει το λογότυπο και το όνομα της Saab. Εκπρόσωπός της μάλιστα, δηλώνει πως «η απόφαση είναι ειλημμένη και αμετάκλητη».

Αυτό φαίνεται πως θα είναι μεγάλο θέμα για τη NEVS, η οποία είχε αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της Saab Automobile, μετά την πτώχευσή της το 2012. Βλέπετε, πρόσφατα έχει κλείσει δύο μεγάλες παραγγελίες, μια ύψους 920 εκ. ευρώ για 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μια 11 δις ευρώ από εταιρία leasing. Επιπλέον, ετοιμάζει και νέο εργοστάσιο στη πόλη Tianjin στα νοτιοανατολικά της Κίνας, όπου και θα κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε τεχνολογία της NEVS.

Επενδύει δυναμικά, δηλαδή, η NEVS, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τι σηματάκι θα έχουν στο καπό τους τα οχήματά της. Και μάλλον δεν έκανε καλά, καθώς είναι οριστικό πως δε θα φέρουν ένα λογότυπο κύρους, όπως αυτό της Saab, αλλά το «NEVS».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις