Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tesla: Ανακαλεί σχεδόν 300.000 αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας

29/6/2021

Ένα πρόβλημα με το cruise control αναγκάζει την Tesla να προχωρήσει στην ανάκληση 285.520 μοντέλων της που κυκλοφορούν στην κινεζική αγορά.

Στην ανάκληση περισσότερων από 285.000 αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Κίνα προχώρησε η Tesla. Η αμερικανική εταιρεία διαπίστωσε προβλήματα ασφαλείας σχετικά με τον έλεγχο του οχήματος, για αυτό και έλαβε την παραπάνω απόφαση. Το σφάλμα που έχει προκύψει σχετίζεται με το σύστημα υποβοήθησης του cruise control το οποίο σε συγκεκριμένα μοντέλα μπορεί να ενεργοποιηθεί ακούσια όταν ο οδηγός προσπαθήσει να αλλάξει ταχύτητα ή όταν αγγίξει κατά λάθος τον επιλογέα. Η ρυθμιστική αρχή SAMR (State Administration for Market Regulation), αρμόδια για πιθανά ελαττώματα, διαπίστωσε το εν λόγω πρόβλημα το οποίο μπορούσε να οδηγήσει σε ξαφνική αύξηση της ταχύτητας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Η ανάκληση αφορά 35.665 εισαγόμενα Tesla Model 3 και 249.855 Tesla Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Σανγκάη. Οι οδηγοί τους δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα αλλά αντιθέτως θα λάβουν δωρεάν μία ενημέρωση του λογισμικού του αυτοκινήτου είτε εξ αποστάσεως είτε αυτοπροσώπως. Όπως ήταν λογικό, η Tesla απολογήθηκε για την ταλαιπωρία και τόνισε πως θα συνεχίσει να βελτιώνει τις υπηρεσίες και τις παροχές της σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας της Κίνας.
 
Το περιστατικό αυτό έρχεται να «συμπληρώσει» άλλα γεγονότα του παρελθόντος σε αυτή την δύσκολη σχέση ανάμεσα στην Tesla και την ασιατική χώρα. Πέντε ρυθμιστικοί μηχανισμοί της Κίνας έχουν αμφισβητήσει την ποιότητα των Model 3, κρίση η οποία ίσως επηρέασε την γνώμη των καταναλωτών, καθώς τον Απρίλιο η Tesla πούλησε λιγότερα από 26.000 μοντέλα στην Κίνα, σημειώνοντας μείωση κατά 27% συγκριτικά με τον περασμένο Μάρτιο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε