Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πολυτέλεια 6,36 μέτρων με έξι πόρτες μας παρουσίασε η Audi για ένα και μοναδικό, κατά παραγγελία, μοντέλο.

Το Audi A8 έγινε λιμουζίνα

12/4/2016

Η Audi μας παρουσιάζει το ένα και μοναδικό Α8 L extended, τη μετατροπή της γερμανικής ναυαρχίδας σε μια 6πορτη λιμουζίνα μήκους σχεδόν 6,4 μέτρων.

Σύμφωνα με την Audi, το A8 L extended, που αποτελεί την επιμηκυμένη εκδοχή του A8 L, έχει συνολικό μήκος 6,36 μέτρα, με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 4,22 μέτρα, δηλαδή 1,09 μέτρα μεγαλύτερο από την απλή έκδοση του A8. Η τεράστια λιμουζίνα είναι κατασκευασμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος της.

Για να δημιουργηθεί χώρος για τις έξι πόρτες, οι μηχανικοί της Audi επέκτειναν το πλαίσιο και το κεντρικό τούνελ. Επέκτειναν επίσης τα τμήματα επιβατών και αποσκευών, ενώ πρόσθεσαν κολώνες ενίσχυσης και στηρίγματα για στρεπτική και καμπτική ακαμψία. Στο εσωτερικό, όλοι οι επιβάτες κοιτούν προς τα εμπρός, σε αντίθεση με άλλες limo που οι επιβάτες κάθονται αντικρυστά. Τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με απαλό δέρμα Valcona σε μπεζ χρωματισμό.

Εκτός από τα ατομικά ρυθμιζόμενα ηλεκτρικά καθίσματα η μάρκα έχει προσθέσει ηλιοροφή μήκους 2,4 μέτρων. Για όσους θέλουν να κρατήσουν τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά ή απλά δεν θέλουν να τους «βλέπει» ο ήλιος, μπορούν να ανοίξουν τα εσωτερικά καλύμματα της οροφής (ένα για κάθε σειρά θέσεων).

Εν τω μεταξύ, οι επιβάτες της τρίτης σειράς έχουν πρόσβαση σε κεντρική κονσόλα που διαθέτει χειριστήρια για τον έλεγχο κλίματος του αυτοκινήτου, καθώς και οθόνη ψυχαγωγίας. Μινι ψυγείο είναι διαθέσιμο επίσης, για να απολαμβάνουν δροσερό το ποτό τους οι επιβάτες.

Εκτός της πολυτέλειας και της άνεσης, που θα απολαύσουν οι επιβάτες του Α8 L extended, και ο οδηγός δεν θα μείνει παραπονεμένος. Ο V6 TFSI κινητήρας των 3,0 λίτρων με απόδοση 314 άλογα και 440 Nm ροπή, σε συνδυασμό με το Tiptronic κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και την μόνιμη τετρακίνηση Quattro, φαίνεται να είναι αρκετά για να μεταφέρουν το μεγαθήριο των 2.418 κιλών.

Παρόλο που, ίσως κάποιοι σκεφτείτε, ότι ο κινητήρας είναι μικρός για αυτό το μοντέλο, η γερμανική μάρκα έρχεται να διαψεύσει τους πάντες δίνοντας χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 7,1 δευτερόλεπτα με την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μοναδικού Audi; Ένας ευρωπαίος πελάτης που προσέγγισε την γερμανική εταιρεία και ζήτησε αυτό το «king size» Α8. Για την τιμή δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση, αλλά όπως φαίνεται η Audi είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιθυμία των πελατών της για κάποιο αξιοσέβαστο ποσό.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις