Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το καλωδιωμένο τιμόνι καταργεί την κολόνα και τους κραδασμούς
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το καλωδιωμένο τιμόνι καταργεί την κολόνα και τους κραδασμούς

12/10/2022

Η τεχνολογία καλωδίων δεν είναι καινούργια στον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά αυτή την φορά βρήκε εφαρμογή στο σύστημα διεύθυνσης, και υπόσχεται κατάργηση της κολόνας, λιγότερους κραδασμούς και καλύτερη συμπεριφορά.

Το καλωδιωμένο τιμόνι που αλλάζει την αίσθηση οδήγησης

Εφαρμογές με την τεχνολογία καλωδίων έχουμε δει μέχρι και σήμερα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι το brake by wire που ουσιαστικά καταργεί το παραδοσιακό υδραυλικό κύκλωμα φρένων και το αντικαθιστά με ένα νέο σύστημα καλωδίων και ενσωματωμένες μονάδες πάνω σε κάθε δισκόφρενο. 
Σήμερα, η τεχνολογία καλωδίων εξελίσσει και το σύστημα διεύθυνσης και ουσιαστικά επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των τιμονιών στα αυτοκίνητα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ξεχάστε την παραδοσιακή κολόνα τιμονιού

Ουσιαστικά το καλωδιωμένο τιμόνι, αντικαθιστά την παραδοσιακή κολόνα τιμονιού που μεταφέρει μηχανικά την γωνιακή ταχύτητα. Ο λόγος της κρεμαγέρας αυξομειώνεται ηλεκτρονικά, με εντολές από την μονάδα ελέγχου και σύμφωνα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. 



Στην περίπτωση λοιπόν, που ο οδηγός του αυτοκινήτου θέλει να κάνει μανούβρες παρκαρίσματος, η σχέση μετάδοσης θα κοντύνει, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μπορεί με μία μόνο στροφή του τιμονιού, να κόψει πιο γρήγορα και έτσι να το παρκάρει ευκολότερα.
Το καλωδιωμένο τιμόνι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έξυπνο τιμόνι, αφού σε συνθήκες υψηλών ταχυτήτων, το τιμόνι γίνεται πιο αργό, με αποτέλεσμα να δίνει στον οδηγό, λιγότερο άμεση πληροφόρηση για καλύτερο έλεγχο.

Όχι στις κολόνες, ναι στα καλώδια!
Νέα επαναστατική τεχνολογία μπορεί να καταργήσει τις κολόνες τιμονιού και να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη.
Θα μπορεί να αναγνωρίζει συνθήκες οδήγησης, και θα αλλάζει συμπεριφορά το τιμόνι.
Λέτε αυτή η τεχνολογία να διαδωθεί γενικότερα στις βιομηχανίες αυτοκινήτου ή το κόστος των τεχνολογιών με καλώδια, θα την εμποδίσει; 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε