Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τον έσωσε το Autopilot της Tesla!

3/8/2021

Ένας 24χρονος οδηγούσε Tesla μεθυσμένος και λιποθύμησε ενώ ταξίδευε με 100 χλμ/ώρα! Το Autopilot ενεργοποιήθηκε και ακινητοποίησε με ασφάλεια το όχημα, σώζοντας τη ζωή του οδηγού και των γύρω του. Έφτασε η στιγμή που θέλουμε συστήματα για να μας προστατεύσουν από εμάς τους ίδιους;

Η αυτόνομη οδήγηση των οχημάτων είναι ένα φλέγον ζήτημα στις μέρες μας. Παρόλο που η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, δύσκολα θα εμπιστευτούμε «έναν υπολογιστή» και θα είμαστε αμέριμνοι συνοδηγοί στο αυτοκίνητό μας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Στη Νορβηγία, το Autopilot, όπως ονομάζει η Tesla το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης, έσωσε τη ζωή ενός 24χρονου ο οποίος οδηγούσε μεθυσμένος και έχασε τις αισθήσεις του επάνω στο τιμόνι.

Το αυτοκίνητο ταξίδευε με 100 χλμ/ώρα όταν ο μεθυσμένος Νορβηγός λιποθύμησε, και το Autopilot ενεργοποιήθηκε αυτόματα, διατηρώντας το όχημα στη λωρίδα του, εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο για τον 24χρονο και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Αργότερα, όταν δεν εντοπίστηκε καμία αντίδραση από τον οδηγό, το σύστημα επιβράδυνε το εν λόγω Tesla Model S, το ακινητοποίησε σε ένα τούνελ και άναψε παράλληλα και τα αλαρμ.

Η αστυνομία αφαίρεσε προσωρινά την άδεια οδήγησης του Νορβηγού, αφού οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί μήνυση εναντίον του. Αυτό είναι το λιγότερο όμως, αφού εάν δεν υπήρχε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί πολύ πιο άσχημα.

Ο 24χρονος δήλωσε στην τροχαία πως δεν οδηγούσε ο ίδιος, κάτι που αποδεικνύεται ψευδές από το ακόλουθο video από διπλανό όχημα:
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε