Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Toyota: Νέο ψηφιακό manual αυτοκινήτου μιλά και εκπαιδεύει τον οδηγό!

23/7/2021

Πόσα συχνά ανοίγεις το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης του αυτοκινήτου του και πόσο γρήγορα βρίσκεις την πληροφορία που θες; Toyota και Google ενώνουν τις δυνάμεις τους δίνουν την λύση δημιουργώντας το ψηφιακό manual «Driver's Companion».

Μία που μπαίνει στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, μία που δεν... ξαναβγαίνει ποτέ! Το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης ενός αυτοκινήτου έχει μεγάλη αξία για το όχημά σας. Περιέχει πληροφορίες για όλα τα εξαρτήματα βασικού ή προαιρετικού εξοπλισμού για το κάθε μοντέλο αυτοκινήτου το οποίο αφορά, καθώς και εξειδικευμένες λεπτομέρειες για την καθημερινή χρήση και φροντίδα του. Παρά την σημασία του, ωστόσο, πολύ σπάνια θα το χρησιμοποιήσει κανείς. Ο λόγος, φυσικά, η μεγάλη ταλαιπωρία και ο χαμένος χρόνος που χρειάζεται κανείς για να ξεφυλλίσει το εγχειρίδιο μέχρι να βρει την πληροφορία που αναζητά.

Το Toyoya Sienna θα εξοπλιστεί πρώτο με τον ψηφιακό βοηθό «Drivers Companion».

Το Toyoya Sienna θα εξοπλιστεί πρώτο με τον ψηφιακό βοηθό «Drivers Companion».

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Λύση στο παραπάνω πρόβλημα θέλει να δώσει η Toyota αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες του σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει στο μοντέλο Sierra μία λειτουργία με την ονομασία «πDriver's Companion», ένα ψηφιακό βοηθό για το manual του αυτοκινήτου ο οποίος υποστήριζεται από το Google Cloud και συνοδεύεται από υπηρεσίες φωνητικής ενημέρωσης «Joya».
 
Στην πράξη οι επιβάτες του Toyoya Sienna μπορούν να κάνουν διάφορες ερωτήσεις στον ψηφιακό βοηθό παίρνοντας απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης! Μάλιστα, το σύστημα είναι τόσο ευφυές και έξυπνα διαμορφωμένο ώστε να δίνει την ίδια σωστή απάντηση, ανεξάρτητα με το πώς υποβληθεί η εκάστοετε ερώτηση. «Τι ύψος έχει το αυτοκίνητο; Πώς λειτουργεί η κάμερα Bird's Eye View;». Το σύστημα θα απαντήσει άμεσα και σωστά, εκπαιδεύοντας παράλληλα τον οδηγό για τα επιμέρους χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του. Για την ακρίβεια, τον ενημερώνει τα πλήκτρα πάνω στο τιμόνι και την χρησιμότητά τους, ενώ του δίνει πληροφορίες και για τα συστήματα υποβοήθησης όπώς το Dynamic Radar Cruise Control και το Lane Departure Alert.
 
Το ψηφιακό εγχειρίδιο «Driver's Companion» κυκλοφορεί ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Toyota Sienna του 2021. Ωστόσο, φαίνεται αρκετά ελπιδοφόρο project και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα στο μέλλον.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε