Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Toyota bZ4X: Η ώρα για το μοντέλο παραγωγής

4/6/2021

Σε μέγεθος RAV4! Κοντοζυγώνει η ώρα της παρουσίασης του μοντέλου παραγωγής της Toyota bZ4x. Οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη του το πρώτου, αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της βιομηχανίας.

Το πλάνο ανάπτυξης της οικογένειας αυτοκινήτων bZ, είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την Ιαπωνική βιομηχανία της Toyota. Απόδειξη αυτού, είναι ότι μέχρι το 2025, η Toyota θα έχει παρουσιάσει πέντε συνολικά μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Το bZ4X θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς, και το συνολικό του μέγεθος θα αγγίξει το μέγεθος ενός RAV4.



Το μοντέλο παραγωγής του bZ4x θα κάνει την επίσημη εμφάνιση του μέσα στην χρονιά, και θα είναι τετρακίνητο, πιθανότατα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Θα βασιστεί στην πλατφόρμα e-TNGA για ηλεκτρικά οχήματα, που εξέλιξε σε συνεργασία με την Subaru.



Στο εσωτερικό του, συναντάμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, πολυλειτουργικό τιμόνι, ευρεία οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα infotainment, ενώ πρακτικός δείχνει και ο περιστροφικός επιλογέας στην κεντρική κονσόλα. Το μοντέλο παραγωγής του Toyota bZ4x θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το 2022. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις