Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τούρμπο ή Κομπρέσορας? [video]

Διαβάστηκε από 14381 αναγνώστες - 3/7/2020

Ένα εντυπωσιακό video animation απεικονίζει τον τρόπο λειτουργίας του turbo και του κομπρέσορα. Δείτε τις διαφορές τους και πείτε τι προτιμάτε.

Είναι γνωστό πλέον ότι οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες «πεθαίνουν» και η στροφή στη χρήση συστημάτων υπερπλήρωσης είναι μαζική. Πλέον, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν κινητήρες που εξοπλίζονται με υπερσυμπιεστές καυσαερίων (turbo) και μηχανικούς υπερσυμπιεστές (supercharger) προκειμένου να αυξήσουν την ιπποδύναμη. Πως λειτουργούν όμως τα συγκεκριμένα συστήματα και ποιες είναι οι διαφορές τους?

Την πιο εντυπωσιακή απάντηση έρχεται να μας τη δώσει ένα video animation που δημιούργησε η εταιρεία εμπορίας ελαστικών, Tyroola, το οποίο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη λειτουργία του turbo και του κομπρέσορα. Ανοίγοντας στην οθόνη σας το συγκεκριμένο animation, θα έχετε τη δυνατότητα κάνοντας scrolldown να δείτε δύο διαφορετικούς κινητήρες, ο πρώτος με την τεχνολογία supercharger και ο δεύτερος με turbo. 

Πέρα από την άψογη απεικόνιση της λειτουργίας των δύο μεθόδων υπερσυμπίεσης, μπορείτε να περιστρέψετε τους κινητήρες, αλλά και το κάθε εξάρτημα ξεχωριστά, για να κατανοήσετε ακόμα καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας τους. Κάτω από κάθε κινητήρα υπάρχουν τα πιο δημοφιλή είδη turbo και κομπρέσορα για τα οποία θα μάθετε περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Μια εξαιρετική δουλειά που θα σε συναρπάσει!
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις