Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

«Τρένο» νέο Nissan Qashqai, 10.000+ οι παραγγελίες

29/6/2021

Η τρίτη γενιά του Nissan Qashqai μετράει μερικούς μόλις μήνες «ζωής», ωστόσο έχει ήδη ξεχωρίσει με την αποδοχή του. Ξεπέρασαν τις 10.000 οι παραγγελίες πελατών στην Ευρώπη.

Ο «βασιλιάς» των C-SUV έρχεται με φόρα στις αγορές. Το Nissan Qashqai με τις περισσότερες από 5.000.000 πωλήσεις από το 2007 και την πρώτη γενιά του, συμμετέχει πλέον στο... τρίτο επεισόδιο της «ζωής» του. Μάλιστα, αν και αποκαλυφθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερο από 10.000 είναι οι παραγγελίες του δημοφιλούς οικογενειακού SUV που στην Ελλάδα κοστίζει από 24.490 ευρώ στην βασική έκδοση Elite και προσφέρεται σε επιπλέον 4 εξοπλιστικές εκδόσεις (Premium, N-Connecta, N-Connecta Feel, Techna).

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Πρόκειται, εξάλλου, για ένα αυτοκίνητο που από την επίσημη πρεμιέρα του έκανε αίσθηση χάρη στην καινούργια πλατφόρμα και τις προηγμένες επιλογές ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, διατήρησε τα top χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, τον κομψό σχεδιασμό και την ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Το νέο Qashqai τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων, εξοπλισμένο με ήπια υβριδική τεχνολογία που βελτιστοποιεί την απόδοση του αυτοκινήτου. Έχει απόδοση 140 και 158 PS, ενώ συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με νέο αυτόματο κιβώτιο Xtronic (μόνο στα 158 PS). Το ήπιο υβριδικό σύστημα 12V που διατίθεται στο νέο Qashqai παρέχει υποβοήθηση ροπής και γρήγορη επανεκκίνηση, με βελτιώσεις τόσο στην οικονομία καυσίμου όσο και στις εκπομπές CO2 (-4g / km).
 
Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στο καινοτόμο σύστημα κίνησης e-POWER. Αποτελείται από μία μπαταρία υψηλής απόδοσης, σύστημα μετάδοσης κίνησης που ενσωματώνει έναν βενζινοκινητήρα μεταβλητής συμπίεσης 157 PS, μία γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και ηλεκτρικό κινητήρα 140kW παρόμοιου μεγέθους και ισχύος αντίστοιχης με τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του e-POWER είναι πως ο βενζινοκινητήρας παράγει αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια με τους τροχούς να κινούνται από τον ηλεκτροκινητήρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε