Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Volvo: Έξτρα ασφάλεια με επεξεργασία live δεδομένων

30/6/2021

Πώς η επεξεργασία δεδομένων από αυτοκίνητα σε πραγματικό χρόνο θα κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους; Η Volvo σάς δίνει την απάντηση με μία καινοτόμο τεχνολογία που ετοιμάζει στην προσεχή ηλεκτρική ναυαρχίδα της.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι στα επόμενης γενιάς αυτοκίνητά της, θα επεξεργάζεται δεδομένα από αυτοκίνητα πελατών σε πραγματικό χρόνο. Ουσιαστικά, η σουηδική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει δεδομένα κίνησης από πραγματικές καταστάσεις με σκοπό να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ασφάλειας. Τα συγκεκριμένα δεδομένα θα συλλέγονται από το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου από ειδικούς αισθητήρες όπως η τεχνολογία LiDAR υψηλής ανάλυσης. Με τον τρόπό αυτό, σύμφωνα με την Volvo, οι πελάτες επιλέγουν και συμμετέχουν στη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας, επιτρέποντας στην εταιρεία να βελτιώνεις συνεχώς τις παροχές της.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Εξάλλου, μέσω των over-the-air ενημερώσεων που συναντάμε σε ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν εύκολα, γρήγορα και απλά να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις και τα updates. Επιπλέον, η επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο θα βοηθήσει τους μηχανικούς της Volvo Cars να επαληθεύσουν γρηγορότερα τις προοπτικές αυτόνομης οδήγησης (AD), προκειμένου να προωθήσουν την ασφαλή ανάπτυξη της τεχνολογίας autonomous driving. Χάρη στα δεδομένα που παράγονται και που θα προσφέρουν χιλιάδες οδηγοί ανά τον κόσμο θα δίνονται πληροφορίες για συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ισχύει σε μια δοκιμαστική πίστα, για παράδειγμα.
 

Το προσεχές ηλεκτρικό SUV της Volvo είναι το πρώτο που θα επωφεληθεί από την συγκεκριμένη τεχνολογία, την οποία μάλιστα θα διαθέτει ως στάνταρ εξοπλισμό. Ενδεικτικά, θα έχει τοποθετημένους υπερσύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός LiDAR που αναπτύχθηκε από τη Luminar και ενός υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης που τροφοδοτείται από το σύστημα NVIDIA DRIVE Orin ™-on-a-chip. Με την πάροδο του χρόνου το αυτοκίνητο θα βελτιώνεται και θα έχει το κατάλληλο λογισμικό που θα του επιτρέψει να κινηθεί μόνο του σε περιπτώσεις που ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε απειλητικές καταστάσεις και προειδοποιήσεις. Έτσι, ενώ έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο, το αυτοκίνητο και η τεχνολογία ασφαλείας του μπορούν να υποστηρίξουν και να παρακολουθήσουν τον οδηγό σαν ένας... άγρυπνος φρουρός.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε